Napisano 14 Luty 201114 l Witam, mam problem z modelowaniem. Chciałem wymodelować naboja, no więc zaznaczyłem go za pomocą linii do połowy i wybrałem opcję Lathe - widziałem tak na jednym filmiku i co? Nie pojawił mi się wymodelowany nabój tylko jakieś okręgi, czy coś. Jak mam zrobić, aby po zaznaczeniu pojawił się model a nie siatka?
Napisano 14 Luty 201114 l W Lathe>Parameters masz Direction: x,y,x. Zaznacz właściwą. Następnie Align.
Napisano 14 Luty 201114 l fraser17, zmien nazwe watku tak zeby bylo wiadomo na czym polega twoj problem, szybciej dostaniesz odpowiedz.
Napisano 14 Luty 201114 l no niestety, ale nie moge zmienic nazwy watku. i jeszcze jedno - jak mam takie cos - http://www.militaria.pl/upload/wysiwyg/gfx/produkty/mc/noz_mt-033_w.jpg to jak dodac te szczegoly na modelu? na tej siatce co mam zrobiona za pomoca lini?
Napisano 14 Luty 201114 l Może tak: http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3ds-max/next-gen-weapon-creation-day-1-the-high-poly-model/
Napisano 14 Luty 201114 l A wie ktoś jeszcze jak spłaszczyć ostrze, aby wyglądało na ostre a nie, żeby na końcu było grube, tylko spłaszczone?
Napisano 14 Luty 201114 l fraser, a co powiesz na małą zabawę. Ja Ci udowodnię, że możesz zmienić nazwę tematu, i to nawet dwoma kliknięciami myszki, a Ty to grzecznie zrobisz. Gotowy? Złap się czegoś mocno! Edytować temat można klikając przycisk „Edycja”, a następnie klikając przycisk "wyślij (zaawansowane)" Zmienić nazwę tematu możesz także poprzez podwójne kliknięcie na swój temat w spisie tematów w dziale: PS na forum jest masa tak nazywanych tematów. Dosłownie masa. Zero wyobraźni. Może zablokujemy możliwość wpisywania tytułów i damy gotowca z "Pomoc". Nie będzie problemu. Codziennie kilka takich przypadków natrafiam ja sam, aż się boje zapytać co mają pozostali :/
Napisano 15 Luty 201114 l ok, ok, poszukam. jeszcze jedno pytanie. Czy jezeli, np. mialbym pelna wersje pirackiego 3ds' maxa i wykorzystywalbym go do tworzenia modeli, aby podszkolic sie w 3d i wykorzystalbym go do jakichs projektow NIE komercyjnych to czy moglbym za to poniesc jakies konsekwencje? pytam z ciekawości...