Gość Fraser Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Witam, mam problem z modelowaniem. Chciałem wymodelować naboja, no więc zaznaczyłem go za pomocą linii do połowy i wybrałem opcję Lathe - widziałem tak na jednym filmiku i co? Nie pojawił mi się wymodelowany nabój tylko jakieś okręgi, czy coś. Jak mam zrobić, aby po zaznaczeniu pojawił się model a nie siatka?
adam_m Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 W Lathe>Parameters masz Direction: x,y,x. Zaznacz właściwą. Następnie Align.
lechoo Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 fraser17, zmien nazwe watku tak zeby bylo wiadomo na czym polega twoj problem, szybciej dostaniesz odpowiedz.
Gość Fraser Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 no niestety, ale nie moge zmienic nazwy watku. i jeszcze jedno - jak mam takie cos - http://www.militaria.pl/upload/wysiwyg/gfx/produkty/mc/noz_mt-033_w.jpg to jak dodac te szczegoly na modelu? na tej siatce co mam zrobiona za pomoca lini?
adam_m Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Może tak: http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3ds-max/next-gen-weapon-creation-day-1-the-high-poly-model/
Gość Fraser Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 A wie ktoś jeszcze jak spłaszczyć ostrze, aby wyglądało na ostre a nie, żeby na końcu było grube, tylko spłaszczone?
prrrszalony Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 fraser, a co powiesz na małą zabawę. Ja Ci udowodnię, że możesz zmienić nazwę tematu, i to nawet dwoma kliknięciami myszki, a Ty to grzecznie zrobisz. Gotowy? Złap się czegoś mocno! Edytować temat można klikając przycisk „Edycja”, a następnie klikając przycisk "wyślij (zaawansowane)" Zmienić nazwę tematu możesz także poprzez podwójne kliknięcie na swój temat w spisie tematów w dziale: PS na forum jest masa tak nazywanych tematów. Dosłownie masa. Zero wyobraźni. Może zablokujemy możliwość wpisywania tytułów i damy gotowca z "Pomoc". Nie będzie problemu. Codziennie kilka takich przypadków natrafiam ja sam, aż się boje zapytać co mają pozostali :/
Gość Fraser Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 ok, ok, poszukam. jeszcze jedno pytanie. Czy jezeli, np. mialbym pelna wersje pirackiego 3ds' maxa i wykorzystywalbym go do tworzenia modeli, aby podszkolic sie w 3d i wykorzystalbym go do jakichs projektow NIE komercyjnych to czy moglbym za to poniesc jakies konsekwencje? pytam z ciekawości...
Rekomendowane odpowiedzi