Napisano 15 Luty 201114 l Witam, mam problem otóż gdy wycinam Boolean'em to gdy są niepotrzebne "Edge" to mi wytnie krzywo, spróbowałem je usunąć najpierw, a później dałem Boolean i znów mi je dodał ;x Daję zdjęcia o co mi chodzi: Na pierwszym te linie zaznaczyłem: Na drugim zaś jest to źle wycięte: Jest jakiś inny, lepszy sposób na wycięcie? Lub jak to zrobić, żeby mi tak źle nie wycinało tym Booleanem.
Napisano 15 Luty 201114 l A prócz tego, bo to więcej roboty, innego sposobu nie ma ? Na same proste szybkie wycięcie.
Napisano 15 Luty 201114 l Zaibatsu: Dlaczego więcej roboty? Wystarczy tylko niektóre kształty powycinać boleanem splajnowym tak żeby otrzymać kształt jaki chcesz. Nie więcej niż 3 min roboty.
Napisano 15 Luty 201114 l Musisz wycinać w gęstszej siatce albo przynajmniej obszar w którym wycinasz powinien być gęstszy ponieważ powycinane krawędzie szukaja połączenia im bliżej i więcej krawędzi tym mniejszy błąd Najlepiej żeby obydwa elementy były w trybie edittable poly przed zbooleanowaniem:). Aha zajęło mi to minute.