Gość Ren Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Przede wszystkim. Pierwszy post - witam wszystkich Pierwsza próba sculptu w oparciu o tutoriale Autodesku przy startupie. Liczę na ostrą i rzeczową krytykę. Uwzględniając jednak że jest to jeden z moich pierwszych modeli. W tej chwili nie pracuję nad tym, bo nie mam tabletu (robione na pożyczonym Bamboo A6 P&T Fun). Wiem że ma nieproporcjonalny obszar wokół ust, szczegółów na razie nie robiłem. Chodzi na razie o sam krztałt, proporcje, sugestie co do rozwiązań. Coś jest nie tak z oczami, ale sam nie wiem co. Pozdrawiam
Vega Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Z dziurą z tyłu głowy przesadziłeś :) Wygląda jak schowek :) Głowa na screenach jest tak mała, że trudno coś zauważyć. Obojczyk wygląda glutowato. Ucho trochę dziwne. Przesadziłeś z brwiami. Używaj referek :)
Gość Ren Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Obojczyk wygląda glutowato. Możesz rozwinąć? Nie jestem zaznajomiony z profesjonalną nomenklaturą :D. Ucho to tylko ogólny krztałt, więc nic dziwnego. Jeszcze nie robiłem wnętrza. Przesadziłeś z brwiami. Też rozszerz proszę. Wydaje mi się że spotykają się za blisko siebie między oczami, oraz że łuk jest zbyt wydatny. O to ci chodziło? Następnym razem wrzuce jakiś screen z prawdziwego zdarzenia. Dzięki. Tylko muszę się dorwać do tableta :P. offtop: czy wie ktoś czy za pomocą kółka w intuosie można nawigować w obszarze roboczym, czy nie trzeba? Zastanawiam się nad tabletem do sculptingu, teksturowania, prawdopodobnie będę też coś w shopie rysował. Choć chyba i tak tylko wacom ma sensowne rozwiązania, więc nie za duży mam wybór...
Vega Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 Jak możesz to daj większe screeny to postaram się dokładniej powiedzieć i zaznaczyć w photoshopie :)
Rekomendowane odpowiedzi