Napisano 25 Luty 201114 l Witajcie, do zrobienie tej scenki namówił mnie mój syn:) mówiąc że zaprojektujemy klocki "dupjo" na komputerze:) więc zrobiłem jeden, potem kolejny, podwozie i samolocik - tak powstała ta scenka. Dochodzę do wniosku że najwięcej inspiracji można znaleźć w pokoju dziecka:) Scenka nie jest jeszcze dokończona, nie miałem (i nie mam nadal) pomysłu na skończenie tej scenki więc potraktujmy to jako render testowy. Aczkolwiek Wasze uwagi i sugestie będą mile widziane no i może ktoś podrzuci fajny pomysł na finał:) Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 201114 l na pewno przydałoby się jakieś otoczenie typu pokój dziecięcy, podłoga lub dywan. no i te klocki chyba za bardzo odbijają otoczenie. nar azie niewiele by oceniać.
Napisano 25 Luty 201114 l Też mi się wydaje, że te klocki coś za bardzo odbijają wszystko wokół. Poza tym, wszystko ok, pierwszy raz popatrzyłem, myślałem że wrzuciłeś zdjęcie produktu jako materiał referencyjny :) dopiero potem się zorientowałem że to 3d (właśnie po tych odbiciach). Co do skończenia sceny, możesz spróbować zrobić całe miasto, albo coś jeszcze większego, a potem pobawić się PhotoShop'em i wkleić tam zdjęcie syna (niech np. układa góry, albo trzyma lecący samolot, etc). Mały na pewno miałby się czym pochwalić wśród kolegów, w końcu nie każdy ma w domu 'klockową krainę' :)