DiKay Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Witam. Dopiero zaczynam swoja przygodę z 3ds'em, zrobiłem parę modeli i wszystko było dobrze do czasy, gdy chciałem spróbować wymodelować samochód. Pościągałem parę tutków, blueprinty i ... no właśnie, nie mogę ustawić viewportów tak, aby każdy pokazywał to samo, znaczy się, jeżeli mam Viewport Front i wyrównuje model do linii blueprinta to np Viewporcie Right ta sama linia zazwyczaj zostaje przekroczona, co wyraźnie utrudnia mi stworzyć model. Czy idzie to jakoś naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 chodzi ci o to ze blueprinty sie nie pokrywają? Jesli tak to zwykle tak jest, bardzo zadko blueprinty sa doskonale, pozostaje sprobowac powyrownywac w photoshopie lub poskalowac troche w maxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiKay Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 no dokładnie, nie chcą się pokrywać. Nawet taki sam model jak na tej stronie http://www.3d-palace.com/home/tutorial-index/3dsmax/audi/ (part3), ściągnąłem nawet plik Audi TT model z blueprintami i gościu miał wszystko równo pokryte, a u mnie juz nie chciało się pokrywać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 A skąd wiesz że miał wszystko równo pokryte?, jeśli dał sreena z perspektywy to może się tak tylko wydawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiKay Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Bo to akurat był videotutek ;] , gościu robił Nissana GT-R, podobnie zresztą było z Audi S3, ale skoro to wina głównie niedopracowania blueprinta, to mogę uznać temat do zamknięcia. Pobawię się w PS, może uda mi sieje wyrównać. Dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi