Guest Chrupek3D Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 (edited) jak wyglada sprawa z wykorzystaniem GPU, gdzie to sie wlacza i sprawdza czy dziala? Czytalem, ze on lubi Quadro, a ja mam gtx460. Edited March 4, 2011 by Chrupek3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 z tego co wiem to lubi dowolne gpu. Pierw adobe chcialo zrobic quadro-only, ale wycofali sie z tego pomyslu. Jesli chodzi o viewport to masz pod nim ikonke z piorunkiem, tam ustawiasz czy ma uzywac openGL czy nie (standardowo wlaczone jesli sie nie myle) W Preferences > Preivew masz przycisk OpenGL info tam ci pisze co masz supported a co nie. W moim przypadku na gtx260 AE CS4 twierdzi ze wszystko jest suported. Jesli dobrze pamietam to podczas renderu kompozycji mozesz wybrac czy ma kozystac z gpu czy nie (standardowo wylaczone) To czy plugin kozysta z gpu czy nie to juz od samego plugina zalezy. chyba to tyle :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chrupek3D Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 dzieki mirach, u mnie tez mowi, ze wszystko suported, a wydawalo mi sie nie suported ;P Dziablem tego pioruna na Always on i z boku viewportu mam OpenGL, wiec chyba dziala :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ognisty Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 i tu wchodzi ironia, człowiek nie jest w stanie poznać, że program jest wspomagany na GPU :) a powinno czache zerwać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts