natas Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Właśnie postanowiłem przerobić sobie tutorail http://max.cgcookie.com/2010/07/19/series-how-to-create-a-photorealistic-modern-bathroom-part-1/ .I niby na pierwszy rzut oka wygląda prosto ale ... 1 U niego siatka podglądu zupełnie inaczej się skaluje .Próbowałem zmieniać opcje Grid nudge distanse ,non scaling obiekt size ,grid spacing ...ale ie wychodzi mi to zupełnie i całość się kaszani bo albo mam możliwość w bardzo mikro snapować albo makro ....A trochę męczące było by snapowanie 3,5m przy podglądzie siatki co cm . 2.Gość dodaje Grid z helpers i nie bardzo rozumiem po co . 3.Jak to poustawiać by swobodnie można było w jednej scenie się swobodnie poruszać pomiędzy modelowaniem budynku a modelowaniem telefonu komórkowego leżącego na stole w pokoju tego samego budynku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjon Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 olej helpery, gridy i inne pierdoly, przeciez ta lazienka to 6 boxow!!! pomoglem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 No ja wiem ,że to nie jest skomplikowana scena ale po raz n-ty łapę się ,że podstaw mi brakuje .Jak przyjdzie mi coś do głowy żeby zrobić bardziej skomplikowanego to się okaże ,że podstawy leżą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi