Jump to content

Zestaw PC: ~3000 zł

hajsssss

Recommended Posts

Witam,

Na bazie poradnikowego zestawu 4A staram się złożyć nowy komputer. Służyć ma on głównie do modelowania wizek architektonicznych w maksie i ich renderowania w vray, a także zabawie z grafiką 2d photoshop/illustrator. Moja propozycja to:

Procesor: AMD Phenom II X6 1075T BOX (3.0GHz, Six Core, 6MB, 125W, AM3)

Wentylator: Scythe Mugen 2 Rev. B

Pamięci: DDR3 8GB 1333MHz Kingston (2x4GB, DualDDR, CL9)

2xDysk twardy: WD 750GB, SATA-III, 64MB (WD7502AAEX) Caviar Black

Zasilacz do obudowy ATX 600W OCZ StealthXStream 2 (Fan 120mm, PFC)

Potrzebuję płyty głównej oraz obudowy do tego zestawu. Nie wiem czym kierować się przy wyborze. Płyty głównej z zestawu 4A nie mogę włożyć do Konfiguratora PC w Gralu, gdzie chcę kupić komputer. Na obudowie chcę zaoszczędzić parę groszy ale nie chcę też kupować chłamu. Z góry zaznaczam że nie mam pojęcia o overclockingu i nie zamierzam nic podkręcać. Dodam ze posiadam monitor Dell U2410.

Czekam na propozycje i pozdrawiam serdecznie!

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Witam ja pod 1055T i o/c mam plyte Asus M4A89GTD PRO/USB3 , stabilna plyta, choc po zakupe trzeba zrobic update biosu. Porzadna plyta jest rowniez Asus M4N98TD Evo.

Jak zawsze przed zakupem zestawu sprawdz czy dana plyta bedzie kompatybilna z pamieciami ktore wybrales.Chyba ze sklep sklada jednostke wiec nie masz sie czym martwic.

A obudowa zaleznie do jakiej kwoty,najwazniejsze zeby byla przewiewna , ewentualnie miala kontrole wentylatorow i zlacza dodatkowe pod reka no i zarzadzanie kablami.

Jak niewiesz jaka budwe przejzyj sobie video recezje tutaj koles recenzuje mase roznych budek http://www.3dgameman.com/reviews?rating=All&category=Cases&sponsor=All

Edited by Predator