Jump to content

Divide....Remesh all i inne wątpliwości - Pilne!!!

operonxyz

Recommended Posts

Witam. Niedawno złożyłem sobie komputer -procesor AMD Phenom II , Ramu mam tam na razie 4GB i w związku z tym chciałbym jakoś podkręcić Zbrusha. Powiedzcie mi proszę co i na jakie wartości ustawić te suwaki w Preferences > Memory ? Jakie są tu standardy zwarzywszy że sprzęt mam nie wybitny jak na zastosowania 3d ale jednak całkiem dobry ?

A kiedy już sobie poustawiam w preferencjach co trzeba powiedzcie mi proszę jak rozsądnie korzystać z opcji tych Geometrii czyli Divide Mesh, Subdivision Cage, suwak Subdivision Lewel... Kiedy się używa Delete lower/higher Subdivision Level ?

Kolejne pytanie dotyczy funkcji Subtool > Remesh all oraz Project all ? Na razie to dla mnie czarna magia a widze na tutorialach że korzystają z tego co chwile. Raczej słaby angielski nie pozwala mi wszystkiego zrozumieć jak należy tak wiec liczę na wasza pomoc !!!

PS. Wiem że moje pytanie bywają zawile i trzeba nieco dłuższej chwili aby na nie odpowiedzieć jednak liczę ze tym razem ktoś się zlituje i poświeci to 10-15 minut. Mam tu na myśli też mojego poprzedniego posta. Puki co mam naprawdę poważne aspiracje z tym 3d - po prostu czuję że to jest własnie to i że będę w to dobry, jak by to nieskromnie zabrzmiało ;] ( pod warunkiem oczywiście, że przebrnę przez gąszcz tysiąca funkcji i opcji oprogramowania) Oczywiście z góry dziękuje za pomoc ;]

• Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic