Napisano 11 Marzec 201114 l Witam! Szukam video tutoriala Quest3d - prosta gra fpp, zamieszczonego na płycie dvd dołączonej do czasopisma software developers journal 02/2010. Niestety nigdzie nie mogę dostać tego numeru. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam Jarek
Napisano 12 Marzec 201114 l Witaj, Jako że to ja własnie popełniłem ten tutorial i mam go gdzieś na płycie postaram się go w poniedziałek wystawić gdzieś w sieci. Umieszczę link w tym wątku. Pozdrawiam,
Napisano 12 Marzec 201114 l Witam! Dzięki wielkie. Chciałem napisać na forum na Feel3d ale nie mogę zakładać nowych tematów, jak również odpowiadać na posty. Pozdrawiam
Napisano 14 Marzec 201114 l Zgodnie z obietnicą zamieszczam tutaj link do pierwszego z dziewięciu odcinków video-tutoriala Quest3D. Jak wejdziecie to po prawej na liście sa linki do pozostałych. http://www.vimeo.com/21009561 Wrzucam po kolei. Na Vimeo jest ich już pięć (poniedziałek, 12.45). To jest dokładnie ten tutorial co w zeszłym roku poszedł wraz z numerkiem SDJ. Jak wrzucę te 9 to zacznę przygotowywać inne, małe już video-tutki traktujące o mniej rozległych problemach w Quest3D. Te nowe będą już normalnie z lektorem. Oczywiście będę wdzięczny za sugestie z czym macie problem i przydał by się tutek.
Napisano 14 Marzec 201114 l Dziękuję bardzo za tak szybkie udostępnienie kursu. Przejrzałem narazie pobieżnie, ale już widzę, że jest w nim dużo informacji, które mnie interesują. Pozdrawiam
Napisano 15 Marzec 201114 l Dokładam jeszcze opis, żeby się orientować po odcinkach. Opis Tutoriala "Prosta gra FPP" Odcinek 1 - stworzenie podstawowej scen, - dodawanie obiektów do sceny, - definiowanie kolizji z obiektami Odcinek 2 - camera renderująca GUI - ustawienie rewolweru w kadrze Odcinek 3 - tworzymy celownik Odcinek 4 - dodawanie pseudo-postaci - mechanizm celowania - mechanizm kontroli trafienia Odcinek 5 - ruch rewolweru przy strzale - kontrola trafienia - poruszenie trafionych obiektów Odcinek 6 - aktywny celownik - punktacja przeciwników - inicjowanie punktów na starcie - wyświetlanie punktów 3D Odcinek 7 - obsługa magazynka Odcinek 8 - obracanie punktów - planowanie ruchu przeciwników - REGULARNA JATKA! Uśmiech Odcinek 9 - wymiana scenerii na przygotowany model 3D - ROZPOCZYNAMY WESTERN!