pressenter Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 (edytowane) Witam, dzisiaj rano pojawił mi się taki problem: zaznaczając pewien obiekt ze sceny (konkretnie to obiekt ivygena, jeśli to coś zmienia) nagle wszystkie viewporty jakby się wyłączyły, i oto efekt jaki uzyskuję przy otwarciu tego pliku: http://pressenterdesign.com/tmp/tmp.jpg Program widzi, że gdzieś tam są obiekty, ale viewporty są jakby zablokowane. Największy kłopot to taki, że dzieje się to dla wszystkich plików tej sceny, łącznie z autobackami, i tylko tej sceny. Na jutro rano mam oddanie projektu, a tu takie coś. :| Komuś się kiedyś coś takiego przytrafiło, wie może co odpowiada za taki stan rzeczy? Z góry dzięki za pomoc. Sz. Ah, dodam, że mergowanie obiektów do nowej sceny nie pomaga; 3ds wywala się wtedy. Edytowane 13 Marzec 2011 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 U mnie wszystkie takie problemy z zawieszaniem były spowodowane stylem aero w windows. Spróbuj wyłączyć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Marzec 2011 Autor Share Napisano 13 Marzec 2011 Osz Ty! Nie wiem czemu to akurat tylko dla tej sceny postanowiło być problemem, ale to właśnie to było problemem. Wielkie dzięki Smoku. Rep poleciał. Temat można zamknąć. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi