fotoas Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 witam panowie,.., odkurzylem maxwell'a ostatnio ..rok ponad sie kurzylo, mam wersję 2,5 witamizowaną narazie, puszczam render w max 2010 , calosc 64 bit, miele i w momencie kiedy w rendererze ma sie pojawic proces , wyskakuje mi na starcie 'Open MXS file error - ze plik xxx.mxs cannot be read' i jestem w kropce a moze nadal kurz pokrywa mi oczy i nei widze jakiegos nowego przycisku ? nie wiecie co z tym moze byc ? pozdr
zdeno Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 a oprócz tego, że maxwella 2.5 zainstalował to czy plugin w max 2010 jeszcze wymienił ?
fotoas Napisano 17 Marzec 2011 Autor Napisano 17 Marzec 2011 plugin sam sie wymienil na najaktualniejszy jakzem odpalil max2010..sciągnął, zainstalował, i chciał renderzyc..i zonk
Gość Chrupek3D Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 przeca Maxwell Studio jest bardzo dobre, to po co przez maxa...
fotoas Napisano 17 Marzec 2011 Autor Napisano 17 Marzec 2011 to wyjasnij mi jak z pliku max puscic render w studio maxwell ?
Gość Chrupek3D Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 wyexportowac do obj... a najlepiej zaczynac od razu w Studio. Enentualnie te scene wyexportowana z maxa (w formacie maxwella) wrzucic do Studio.
fotoas Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 no wlasnie jakos mi nie idzie opanowac studio maxwella..nie jest to tak intuicyjne..mimo ze maxa obsluguje jzu ponad 10 lat..co stam winienem wiedziec..jednak maxwell studio to cos dziwnego.. odpalilem ze sketchup..a i działa nie wyobrazam sobie modelowac w innym programie i materialowac w innym..w pracy nie mam momentu kiedy model jest skonczony...teraz materiąły. raczej skacze przez 50-60 % czasu..ale dzieki za podpowiedzi!
Jacek07 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Mam dokładnie taki sam problem. (Dopiero od wersji 2.5) Nie wiem co jest nie tak. Wcześniej wszystko działało. PS1> Eksport do MXS nic nie daje. PS2> Wkurzają mnie takie amatorskie odpowiedzi typu: "to wyrenderuj przez studio..." - to jest komplenie nie na temat. 1. Po to jest plug-in do MAXa, żeby z niego korzystać 2. "Wyeksportuj, załaduj materiały, zrób oświetlenie.... - faktycznie szybko, ale ja wolę zrobić "click" w maxie (programie którego używam do modelowania, czego w studio nie zrobisz) i już po sprawie.
Gość crucifixus Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 U mnie występował ten sam problem. Sprawcą okazała się nieodpowiednia wersja plugin'u. Najnowsza wersja 2.5.10 nie działała, po zainstalowaniu wcześniejszej wersji 2.5.5 problem ustąpił.
Rekomendowane odpowiedzi