Napisano 23 Marzec 201114 l Witam. Zamierzam zrobić scenkę stołu mechanika ;) Na renderze niżej widać mniej więcej jak chciałbym poukładać te tłoczki. Wymodeluję jeszcze stół na którym to porozkładam i może jeszcze jakąś świecę zapłonową? Za stołem chciałem dać jakąś szafkę na narzędzia (taka czerwoną :)) Co myślicie o takim pomyśle? Może coś zrobić inaczej? Proszę o jakieś sugestie, krytykę modelu może coś nie tak z tymi tłokami, korbowodami? Pozdrawiam. Edytowane 23 Marzec 201114 l przez Slim_
Napisano 23 Marzec 201114 l Model wygląda dobrze, rozstawienie też fajne... co do reszty to twoja scena więc chyba sam masz wizję jak to ma wszystko wyglądać :) pooglądaj na googlach stoły mechaników napewno znajdziesz tam trochę inspiracji.
Napisano 23 Marzec 201114 l Autor Wymodelowałem szafkę na narzędzia. Kiedy będę urządzał scenę pewnie po otwieram szuflady co by wystawały z nich jakieś klucze ;) Co myślicie?
Napisano 26 Marzec 201114 l Jeżeli to ma być fotoreal oto lista tego co bym zmienił: -denko tłoka jest szczerze mówiąc dziwne, najlepiej jakby cały tłok wyglądał tak, zależy też do czego te tłoki - nieco grubszy sworzeń, trochę krótszy -nieco grubsza panewka, brak na niej ząbka -większe łby śrub -zabezpieczenie sworznia oczkami jest zazwyczaj do wewnątrz + miejsce na to zabezpieczenie w tłoku Pozdro