Slim_ Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Zamierzam zrobić scenkę stołu mechanika ;) Na renderze niżej widać mniej więcej jak chciałbym poukładać te tłoczki. Wymodeluję jeszcze stół na którym to porozkładam i może jeszcze jakąś świecę zapłonową? Za stołem chciałem dać jakąś szafkę na narzędzia (taka czerwoną :)) Co myślicie o takim pomyśle? Może coś zrobić inaczej? Proszę o jakieś sugestie, krytykę modelu może coś nie tak z tymi tłokami, korbowodami? Pozdrawiam. Edytowane 23 Marzec 2011 przez Slim_
gof Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Model wygląda dobrze, rozstawienie też fajne... co do reszty to twoja scena więc chyba sam masz wizję jak to ma wszystko wyglądać :) pooglądaj na googlach stoły mechaników napewno znajdziesz tam trochę inspiracji.
Slim_ Napisano 23 Marzec 2011 Autor Napisano 23 Marzec 2011 Wymodelowałem szafkę na narzędzia. Kiedy będę urządzał scenę pewnie po otwieram szuflady co by wystawały z nich jakieś klucze ;) Co myślicie?
kellyq Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Jeżeli to ma być fotoreal oto lista tego co bym zmienił: -denko tłoka jest szczerze mówiąc dziwne, najlepiej jakby cały tłok wyglądał tak, zależy też do czego te tłoki - nieco grubszy sworzeń, trochę krótszy -nieco grubsza panewka, brak na niej ząbka -większe łby śrub -zabezpieczenie sworznia oczkami jest zazwyczaj do wewnątrz + miejsce na to zabezpieczenie w tłoku Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi