dziup Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Witam, chce na dniach kupić złożyć zestaw i ciągle poszukuje tu jednoznacznej informacji jaką kartę graficzna wybrać. Zestaw wygląda następująco: Procesor: ------------------Intel Core i7-2600 /3.4GHz, 8MB, LGA 1155, BOX/ ---------------------------------------1035 zł Płyta główna: -------------Asus P8P67 LE R3.0 /intel P67/ ------------------------------------------------------------------499 zł Pamięć RAM: --------------Kingston 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9 -----------------------------------------------------------299 zł Dysk twardy:-------------- Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 ------------------------------------------199 zł Karta graficzna: -----------??????????????????????????????? Obudowa: ------------------SilentiumPC Gladius 600 Pure Black (bez zasilacza) ----------------------------------------225 zł Zasilacz: ---------------------Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze ----------------------------------------------------285 zł System Operacyjny: ----Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL ---------------------------------------339 zł Proszę o polecenie karty, która będzie, działać, nie będzie z nią problemów [jakiś nierozwiązywalnych problemów przy pracy z 3dsmax] i jej cena najlepiej żeby oscylowała około 600zł. [Może używaną warto kupić na Allegro?] O problemach z serią Geforce 4xx naczytałam się w wątku temu tematowi poświęconemu i nie wynika stamtąd jasno co kupić a czego na pewno nie. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Jakas uzywana 2xx lub cos z radeonow 4870 i nowsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomik8on69 Posted April 23, 2011 Share Posted April 23, 2011 Chciałbym się podpiąć pod to pytanie . Czytam na temat wydajności między innymi tutaj : http://www.cgarchitect.com/news/newsfeed.asp?nid=4960 i z tego co zrozumiałem to GTX460 jest dobry do CUDA za to słabsze GeForce są lepsze do viewporta w 3ds max ale za mało mają procesorów CUDA. Najchętniej kupiłbym kartę z chłodzeniem pasywnym albo cichym aktywnym o wydajności maxowej podobnej do GeForce 7600GT - byłem zadowolony z tej karty w scenach do 2milionów poly. A seria 2xx ? Czy ktoś używa takiej w 3ds 2012 i jak się ma jej wydajność do 460GTX. PS: Dzisiaj będę odpalał 3ds max'a 2012 na zintegrowanym układzie na płycie GA-81945GMF , o efektach napisze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomik8on69 Posted April 23, 2011 Share Posted April 23, 2011 w trybie nitro max nie startuje. w open GL w scenie 0.5 mln poly mam 0.5-1.0 klatek na sekunde. na zintegrowanych jednak się nie da :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts