michaloGD Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Witam, nie bardzo wiedziałem pod jakimi hasłami tego szukać, a wcześniejsze próby nie przyniosły rezultatu więc postanowiłem zapytać tutaj. Chodzi mi o to że wczoraj zrobiłem sobie takie krzesło: >KLIK TUTAJ. Niestety dziś wpadłem na pomysł aby ustawić rzędy takich krzeseł, i tu moje pytanie, czy jest jakaś możliwość szybszego renderowania wielu elementów jeżeli są one jednakowe ? Używam 3DS MAX-a 2011, 64bit, vray dla tego samego maxa, windows 7, procesor i7 3GHz, niestety dysk jest dość powolny, 4GB ramu (lada dzień dojdą kolejne 4 :/ ), karta grafiki GTX480.. nie wiem czy coś jeszcze jest istotne.. komputer jest trochę podkręcony. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel89 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Prawy klik na krześle -> convert to vray proxy (czy cuś takiego), potem "ok" i z shiftem przesuwasz, robisz x kopii. Chyba o to Ci chodzi :) (a obrazek nie działa error 404) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaloGD Napisano 26 Marzec 2011 Autor Share Napisano 26 Marzec 2011 http://img576.imageshack.us/f/krzeso.jpg/ niestety w menu od "prawego klika" nie ma convert to vray proxy, jedyne opcje dotyczące vray-a to: properties, scene converter, mesh export, VFB, export, animation export. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaloGD Napisano 26 Marzec 2011 Autor Share Napisano 26 Marzec 2011 znalazłem natomiast coś takiego: http://www.en.arquigrafico.com/vray-proxy-tutorial już sobie poradzę, dziękuję za wskazanie właściwej drogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel89 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 No o ten mesh export mi chodziło tylko zapomniałem jak to sie nazywało. Nie ma za co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi