zolasty Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Witam, Co prawda w grudniu był podobny wątek z tym że ja potrzebuję zestaw do nieco szerszej działalności, mianowicie: - Autodesk 3ds Max 2011 + Vray - Adobe After Effects CS5 - Adobe Photoshop CS5 Czyli rendery, animacje i wideo. Było polecone: EVGA SR-2, dual XEON x5650 12c/24HT, 24Gb ramu. Jednak brakuje grafiki, podobno QUADRO 4000 wspiera CS5 (ja nie znam się w ogóle na sprzęcie), ale coś czuję ze z tą kartą + zasilacz + jakieś chłodzenie i dysk nie zmieszczę się wyznaczonej kwocie. Jakaś firma zobowiązała się mi złożyć komputer o podobnych parametrach za ponad 20 000 zł - niestety taka kwota nie wchodzi w grę.
olaf Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Jak rendering ma być pod AE to ja bym Ci polecił GPU rendering z Sandy podkręconą jako jednostką centralną. Druga sugestia to dwa dyski SSD + 1 hdd. jeden ssd na system jeden na pamięć wirtualna i hdd na przechowywanie.
cioposek Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Złóż na sr-2 ale procki zmien na e5645, nie podkręcisz tak wysoko ale ta różnica w szybkości nie jest warta różnicy w cenie. Sam planuje cos takiego wkrótce.
Rekomendowane odpowiedzi