Napisano 29 Marzec 201114 l Witajcie, Podpatruje was już jakiś czas jak robicie te świetnie wyglądające samochody, tak postanowiłem sam coś zrobić. Będzie to mam nadzieje Aston Martin Vantage, o ile dam rade :) Mam wstępne siatki, powiedzcie mi czy dobrze robię je. Dodatkowo mam pytanie, czy kolejne detale dodawac po MS czy jeszcze przed? Aktualizacja 30-03-2011 Zrobiłem troszkę więcej siatki, czy w dobrą stronę się posuwam? Edytowane 30 Marzec 201114 l przez mietafix
Napisano 31 Marzec 201114 l Nie jest źle bo widać że wiesz jak ustawienie kolejnych loopów wpływa na zachowanie siatki po MS. Proponuję jednak byś zbudował bazę, której siatka odda w miarę poprawnie większość najbardziej charakterystycznych kształtów (nawet taką bez otworów)- wdaje mi się że miejscami za bardzo ją upraszczasz. Pilnować także musisz płynnego układu poszczególnych wierzchołków bo jak na razie w wielu miejscach "falują" co powoduje pogiętą siatkę po użyciu MS (widoczne głównie na boku przy linii szyb).
Napisano 1 Kwiecień 201114 l Autor Co do falujących wierzchołków to masz całkowitą rację, staram się ich pozbyć póki co z maski którą dopieszczam. Miałem trochę wspólnego z MS więc uczę się teraz loopów do poprawnego jego używania.