pioRanosz Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Mam problem. Renderuję animację. Korzystam z domyślnego światła. Podczas drugiego renderingu tych samych ujęć zmieniło się troszkę natężenie światła. Nie wiem co mogło na to wpłynąć ? Teraz przez głupią zmianę natężenia światła muszę renderować animację od początku. Macie jakieś pomysły co to może być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 napisz soft bedzie ci latwiej pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioRanosz Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 Aj... zapomniałem, przepraszam. Działam w 3DS max 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chrupek3D Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 to może próbuj renderowac w niskich rozdzielczosciach, co np. 5-tą klatkę, wtedy szybko zobaczysz, czy coś jest nie tak i oszczędzisz czas. a propo pytania, może masz możliwość zobaczyć ustawienia w edytorze, gdzie są krzywe... wtedy będziesz widział, czy np. krzywa odpowiedzialna za światło zmienia się w danej klatce. Mogłeś wstawić jakiś przypadkowy klucz. Tak sobie gdybam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts