Stachu Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 (edytowane) cześć, kolejny samochód ^^ Jaguar XJ13, model wykonany jak zwykle w 3ds i wyrenderowany w vray. Wiem, że ma parę niedociągnięć... ale szczerze mówiąć nie chciao mi się dłużej pieścić tego rendera. Mam nadzieję, że całokształt wyszedł przyjemnie dla oka, ale jak są wyraźne bugi to jak najbardziej piszcie. Krytyka mile widziana. :> Edytowane 7 Kwiecień 2011 przez Stachu
Smoku Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 Na pierwszym renderze delikatny dof/blur zdjęcia w tle by nie zaszkodził bo odnosze wrażenie jakby koła i asfalt był w ruchu a cała reszta w miejscu. I Chyba kierowca przy mały deczko :) no chyba że auto jest takie duże. Modelowanie bardzo dobre Stachu. Jesli któryś miałbym wybrać to drugi mi jakoś bardziej podchodzi.
Stachu Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 (edytowane) kurcze i tu mnie masz! musze szybko dorenderować ciut wiekszego, bo faktycznie coś z nim nie teges :) /edit: kierowca ciut wiekszy + lekki blur tła. dofów juz nie dodawałem bo to juz po czesci fotografia krajobrazowa a w krajobrazowej ważne jest to aby było dobrze ostro widać krajobraz. chociaż to tylko mój punkt widzenia. :p Edytowane 7 Kwiecień 2011 przez Stachu
Smoku Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 To jak chcesz dorenderować to jeszcze postaraj się lepiej wkomponować zdjęcia i jak mówiłem pokombinował bym z blurem przynajmniej dołu zdjęcia - najbliżej kamery, nadałoby to może więcej dynamizmu :)
Notre Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 pokombinuj trochę z mapą odbić bo na pierwszym nad kierowcą (obudowa silnika) powinno się niebo odbijać a jest tam ciemno co psuje cały efekt
GRiPi Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Piękny samochód sobie wybrałeś. W oryginale zielony lakier jest bardziej głęboki i ma silniejsze odbicia. Nadkola są subtelniejsze i nie odznaczają się od reszty bryły jak u Ciebie(są w przekroju jednym, płynnym kształtem, podczas gdy w modelu jest chamfer i prosty przekrój). Także wlot przed tylnim kołem jest nieco zbyt duży. Sam model na wysokim poziomie, równy, gładki ;) A! Nie maluj nitów na zielono ;)
Rekomendowane odpowiedzi