Gość Mewerlik Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Mam problem z 3d max 2009. Uczę sie tego programu i nie wiem o nim za wiele. Nie mam też zbyt duzych oczekiwań i wymagań. Jednak jest coś z czym sobie poradzić nie potrafię. BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! Tz: podczas otwierania pliku .max nie pojawia sie tekstura ani wypełnienie materiałowe. obiekt jest cały czarny!!! otwieranie wyglada tak jak na fotkach. Najpierw wybieram plik np. v4 jest to czerwony motocykl (tak widać w miniaturach plików), następnie daje przycisk "otwórz" i... bez zaznaczania niczego daje otwórz. i wychodzi obiekt jak na fotce 003 Nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić. BARDZO PROSZĘ O POMOC !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mewerlik Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 dodam ze taka sytuacja wystepuje nie tylko na 1 pliku.. dotyczy 55 sztuk plików które są caością jednej płyty wydanej przez firmę XXXX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macias4 Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 A masz zainstalowanego V-ray-a? Na środkowej fotce widać że modelując uzywał ktoś V-ray-a. Pewnie jakies materiały które po imporcie gubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mewerlik Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 jak to rozwiazać??? prosze o pomoc na gg 5899147 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mewerlik Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 OK poradziłem sobie z tym rederem... i wszystko mam tak jak chciałem!!! Mam kolejny problem: chciałbym pozbyć sie tej szarości wypełniającej wszystkie szare okna. Chciałbym żeby w 4 oknie "widok perspektywiczny" było białe tło. Wiem, że to śmieszny problem... bo zwróciłem sie do jedego z Waszych kolegów z prośbą o pomoc i zostałem wyśmiany. Potrzebuje w max-ie zrobić tylko obrót o 360 stopni po osi Z i wygenerować 36 fotek z tego. i na tym kończe swoją przygodę z tym programem. Bradzo proszę o kontakt na gg jeśli znalazłby sie ktoś tak litościwy zeby mi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi