Napisano 17 Kwiecień 201114 l Jak w temacie. Jaka karta graficzna w cenie do 800 zł będzie najlepiej się spisywała pod max'a? Dotychczas korzystałem z 8800gt i doszedłem do wniosku, że chyba warto się przesiąść. W gry nie gram, renderować na GPU w najbliższym czasie nie zamierzam. Chodzi w zasadzie tylko o stabilność i fps w viewportach. Moje typy to: - HD6950 1GB - trochę ponad budżet - HD6870 - pytanie czy będzie znacznie słabsza od powyższej? - GTX460 - słyszałem że są jakieś problemy z tą serią - GTX280 - zachwalana ale czy nie lepiej coś nowszego np ATI? Dzięki za wszelkie wskazówki Pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 201114 l Autor Zdecydowałem się na HD6850. Wygląda na podobną do gtx460 a nie znalazłem nic o tym żeby były z nią takie problemy jak z gtx'ami. Jeśli ktoś z was ma tego radeona to proszę o krótki komentarz.
Napisano 20 Kwiecień 201114 l Ja ostatatnio nabylem 460 2GB i szczerze gdyby nie CUDA to odeslalbym ja do sklepu. Wydajnosc w 3d duzo ponizej radeona 4870 , zapewne to wina softu i sterow ale juz minelo troche czasu i w tej kwestii nic nie zrobiono ,a nowe sterowniki jeszcze zanizaja wydajnosc. Moglbys rozwazyc wersje 6950.
Napisano 20 Kwiecień 201114 l Autor Dzięki Predator. Rozumiem, że CUDA wykorzystuje się tylko do renderingu na GPU?
Napisano 20 Kwiecień 201114 l Tak , gdyby nie ten fakt i to ze karta ma 2gb ramu pominal bym geforca przy wyborze.