pomier Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Witam wszystkich, mam taki problem i pytanko. Muszę zrobić prostą animację która pokazuje wnętrze mieszkania. Zwykły ruch kamery po ścieżce. Problem jest taki że każda klatka się różni tzn. miga światełko i cienie co z tym zrobić? Dodam tylko że swiatełko to sunvray oraz używam GI Proszę o jakąś pomoc. Dzięki
mirach Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 musisz prekalkulowac GI. I uzyc potem tej mapy w renderingu calej animacji. Tu masz opisane z manuala vraya, na sieci jest troche tutkow na ten temat. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm
mirach Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 no ten link co ci dalem opisuje to krok po kroku, wiec chyba juz nie musisz tak szukac
pomier Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 tak masz rację robie tak jak tam jest opisane ale coś nie do końca mi to wychodzi.
pomier Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 (edytowane) noo zaczyna coś wychodzić i odrazu render spadł do 1:30 a nie 20 godzin i jest ładnie bez migotania hehe Jeszcze tylko mam problem z plamami cienia nie jest takie płynne przejście tonalne Po kilku godzinach testów i ustawień i co najważniejsze zrozumieniu tego wszystkiego wreśćie jest OK !!! Dzięki za pomoc Edytowane 18 Kwiecień 2011 przez pomier
Rekomendowane odpowiedzi