Napisano 18 Kwiecień 201113 l Witam wszystkich, mam taki problem i pytanko. Muszę zrobić prostą animację która pokazuje wnętrze mieszkania. Zwykły ruch kamery po ścieżce. Problem jest taki że każda klatka się różni tzn. miga światełko i cienie co z tym zrobić? Dodam tylko że swiatełko to sunvray oraz używam GI Proszę o jakąś pomoc. Dzięki
Napisano 18 Kwiecień 201113 l musisz prekalkulowac GI. I uzyc potem tej mapy w renderingu calej animacji. Tu masz opisane z manuala vraya, na sieci jest troche tutkow na ten temat. http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm
Napisano 18 Kwiecień 201113 l no ten link co ci dalem opisuje to krok po kroku, wiec chyba juz nie musisz tak szukac
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Autor tak masz rację robie tak jak tam jest opisane ale coś nie do końca mi to wychodzi.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Autor noo zaczyna coś wychodzić i odrazu render spadł do 1:30 a nie 20 godzin i jest ładnie bez migotania hehe Jeszcze tylko mam problem z plamami cienia nie jest takie płynne przejście tonalne Po kilku godzinach testów i ustawień i co najważniejsze zrozumieniu tego wszystkiego wreśćie jest OK !!! Dzięki za pomoc Edytowane 18 Kwiecień 201113 l przez pomier