malte Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Nie jestem znawcą Vraya ale zauważyłem ,że jest strasznie RAMożerny ))) i na wysokich ustawieniach , zwłaszcza samplowania koloru w irradiance i w aliasingu z "adaptive" po prosty wyłacza sie razem z Maxem. Niestety nie mam jakiejś potwornej stacji .... Mam pytanie , czy jest jakiś sposób - ustawienie pamięci ,żeby Vray po prostu liczył bez względu na czas a nie przerywał pracę ??
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 jest. w zakładce System znajdziesz sekcję Raycaster Params - to właśnie zarządzanie pamięcią. zazwyczaj pomaga obniżenie wartości Max. tree depth - zejdź na początku do 70 i sprawdź. warto również podbić Dynamic memory limit. pozostałe parametry też są pomocne ale tu już odsyłam do lektury: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_params_system.htm pozdrawiam
malte Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Napisano 26 Kwiecień 2011 dzięki wielkie.tuman ze mnie, bo mam tę stronę w zakładkach a nie znalazłem jakoś topiku. pozdrawiam również
Rekomendowane odpowiedzi