Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proste modele, zdalnie, umowa o dzieło

Featured Replies

Napisano

Niektórzy z Was znają mnie, inni nie. Potrzebuję pomocy z dużą ( w tym przypadku dużą znaczy naprawdę DUŻĄ) ilością stosunkowo prostych modeli do wykonania. Płatne od 50 do 200 $ za model, sumy każdorazowo do ustalenia PRZED wykonaniem. Mogę oddawać to w porcjach po kilkanaście do kilkudziesięciu modeli na raz (50-100)- rzecz do ustalenia. Główną zaletą tych zleceń jest to, że jest to dużo stosunkowo prostych modeli- artystycznie raczej nikt się przy tym nie wyżyje ale da się zarobić na fajki i zagrychę. Umowa o dzieło będzie chyba najlepszym wyjściem, jeśli ktoś ma działalność możemy dogadać się inaczej.

Ponieważ czyste sytuacje robią przyjaciół opiszę wszystko punkt po punkcie, jeśli ktokolwiek będzie miał pytania- mój mail to [email protected] (można tez łapać mnie na skype: rkgalery).

Organizacyjna strona wyglądałaby w sposób następujący:

Pierwsze co mnie interesuje to portfolio (żadne cuda, koniec końców muszę wiedzieć czy osoba z ktorą rozmawiam ma jakiekolwiek pojęcie o 3d). Ci którzy spełnią to niewygórowane kryterium będą proszeni o podpisanie NDA (non-disclosure agreement- papierek mówiący że dane które otrzymaja pozostaną poufne) i wykonanie JEDNEGO modelu testowego, oczywiście odpłatnie (żadne kokosy- 50 $- ale chyba uczciwie jak za test). Dzięki temu obie strony zorientują się czy rzeczywiście są w stanie spełnić nawzajem swoje oczekiwania. Dostarczę przykładowe materiały i przykładowy model (żeby można było zobaczyć i porównać jak ktoś sobie poradził z zadaniem) oraz materiały do modelu testowego. Czas na wykonanie tego modelu to 1 dzień (jeśli ktoś nie da sobie rady z wykonaniem 1 prostego modelu dziennie nie ma sensu oddawanie mu 20 czy 50 modeli). Jesli model będzie miał jakieś wady, odeślę z komentarzem do poprawienia. Po zatwierdzeniu finalnej wersji podpisujemy papierek o przekazaniu praw, przelewam 50 $ za test (Paypal lub zwykły przelew bankowy, jak komu wygodnie) i bierzemy się za pełnowymiarowe zlecenia na większą liczbę modeli.

Preferowane formaty to MAX lub Maya, akceptowalne są też 3ds i obj. Software- nie obchodzi mnie ani trochę. Może to być Blender a może być najnowsza wersja Maxa- dla mnie liczy się rezultat.

Uprzedzając najbardziej oczywiste (chociaż najmniej sensowne) z pytań- nie, nie biorę działki od modeli a mam z tego tyle, że ułatwiam mojemu partnerowi biznesowemu załatwienie zlecenia.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuję wszystkim którzy się zgłosili. Z dniem 1 maja zamykamy tą turę, prawdopodobnie za miesiąc rozpoczniemy następną- jeśli ktoś się nie załapał a będzie miał ochotę dołączyć.

Zgodnie z umową czekam na modele testowe (czy raczej model testowy, tak jak pisałem w ramach testu wszyscy robią dokładnie ten sam model który na dodatek nie będzie używany przez firmę do niczego oprócz porównania umiejętności modelerów), pierwsze przelewy będą wysyłane w czwartek, myślę że piątek- poniedziałek to realny termin w którym pieniądze powinny znaleźć się na kontach. Żeby wysłać złotówki możliwie bezstratnie, będę musiał wymienić dolary po kursie "z dnia", wysyłając pieniądze wyślę równocześnie info o kursie wymiany który udało mi się uzyskać.

Kolejny etap- prawdopodobnie od początku przyszłego tygodnia- to już praca nad modelami docelowymi. Będzie się to wiązało z kolejnym NDA i z kolejnym kontraktem (tym razem już bezpośrednio z firmą w której imieniu przeprowadzam test) i- na szczęście- z przejęciem przez nią całego projektu wraz z korespondencją.

W tej chwili przygotowuję umowy o dzieło (przy teście to raczej formalność ale niestety nie wolno mi jej pominąć), jeśli ktoś z Was wypełnił NDA i dostał info o modelu testowym, może przesyłając go wysłać numer konta- będzie mniej wymiany maili. Rozumiem niecierpliwość części kolegów, proszę jednak o odrobinę wyrozumiałości w sprawie opóźnień korespondencji- nawet pracownicy amerykańskich firm miewają weekendy (czasem nawet długie).

W razie jakichkolwiek pytań- czekam na maile, jestem również dostępny na skypie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.