Napisano 2 Maj 201113 l Witam no wiec zmontowalem takiego oto oldschoolowego robocika. Polonczenie starej beczki, drakuli i budzika :) w materii animacji dopiero stawiam pierwsze kroki, wiec owy blaszak w duzej mierze bedzie przedmiotem testów i prób, jednak mam zamiar zmontowac równiez jakas krotka animacje. Narazie scenariusza jako takiego niemam wiec wszelkie pomysly i sugestie mile widziane :) mam nadzieje ze tym razem projekt nie wyladuje pośród calej reszty rozpoczetych i nie skonczonych prac, komentarze i opinie zpewnoscia zmotywuja do dzialania. Pózniej moze wrzuce filmik pokazujacy riga jak by ktos chcial zobaczyc. A i czy mozecie polecic jakis programik do nagrywania filmików z viewporta-pulpitu? 1. Tu link do pierwszego testu - jak wiadomo w HD wyglada lepiej:): 2. Drugi teścik, tym razem taki expresyjny taniec, chcialem zrobic caly ale po kilku ladnych godzinkach zapal minol i zostalo tyle ile jest. Od połowy animacja leci od tyłu, sie nawet chyba zgrało z muzyka wmiare, Jako referke mialem głównie ten oto filmik z youtube muzyke tez z niego wziolem z lenistwa:) A tu link do animacji: Pozdrawiam a tu blaszak - klatka z animacji: Edytowane 4 Maj 201113 l przez szarak3d
Napisano 2 Maj 201113 l Sama animacja trochę sztywno wygląda ,podobnie jak moje animki bo też zaczynam przygodę z animacją, jeśli chcesz dobry program do nagrywania viewportu, pulpitu to polecam HyperCam, możesz przecież zapisywać podgląd animacji w maxie taka możliwość animation>make preview pozdro
Napisano 4 Maj 201113 l Drugi teścik, tym razem taki expresyjny taniec, chcialem zrobic caly ale po kilku ladnych godzinkach zapal minol i zostalo tyle ile jest. Od połowy animacja leci od tyłu, sie nawet chyba zgrało z muzyka wmiare, Jako referke mialem głównie ten oto filmik z youtube muzyke tez z niego wziolem z lenistwa:) A tu link do animacji: Pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 201113 l Bardzo fajnie to wygląda. Tekstury też. Sam robiłeś ? Zwłaszcza podobają mi się te ślady rdzy. Chciałem takie zrobić na robocie w swojej animacji, którą mam w podpisie, ale było to ponad moją znajomość PS :) Może chociaż w skrócie jakis patencik, jak je robiłeś :D ?Wiem że sedno tej pracy to animacja, a nie tekstury, ale jakbym miał się czegoś czepić to czarne elementy są zbyt nowe i sterylne w porównaniu do żółtej reszty ;) :P