Napisano 3 Maj 201114 l Cześć, mam taki problem- podczas uruchomienia renderingu nie pojawia się okno postępu.Nie pamiętam dokładnie kiedy przestało sie pojawiać.Ktoś wie jak je przywrócić?
Napisano 3 Maj 201114 l moze ten skrypcik pomoze http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/reset-3ds-max-windows
Napisano 3 Maj 201114 l Moze ktos poza toba pracowal z twoja scena i przesunal okno poza ekran (jesli ma inna konfiguracje monitorow). Mialem kilka razy ten problem. Wtedy pomaga kombinacja Alt-Spacja i wybranie strzalkami opcji przenies.
Napisano 6 Maj 201113 l Autor Dzięki, możliwe ze lap zostal podpiety pod zew. monitor.Ale chętnie też wypróbuję skrypcik. Pozdrówki !
Napisano 7 Maj 201113 l Autor No niestety nie udało mi się. Mirach, zainstalowalem twoj skrypt ale po kliknieciu na 'reset all windows', czy 'render dialog', nic sie nie dzieje. Alt+spacja też nie pomogla.Może cos nie tak robię po drodze...? Btw: uzywam Maxa 2011 Pzdr
Napisano 7 Maj 201113 l o jakie dokladnie okno Ci chodzi o to gdzie widzisz skaczace kwadraciki i obrazek czy o to gdzie jest pasek postepu. jesli o to pierwsze to sprawdz czy w oknie Render Setup w zakladce Common jest zaznaczone Rendered frame window a jesli chodzi o to drugie to nie mam pojecia...
Napisano 7 Maj 201113 l Jesli ci nie szkoda ustawien UI to mozna wywalic 3dsmax.ini albo w ogole caly katalog ENU. Znajduje sie to w Users/username/AppData/Local/Autodesk/3dsmax/wersja maxa/enu
Napisano 7 Maj 201113 l Autor Juz wszystko ok! Twój skrypt zadziałał po restarcie systemu:) Wielkie dzięki za pomoc. Pzdr