Napisano 20 Czerwiec 200420 l Witam zabralem sie za maxa ( bo do mayki malo tutkow :( ) i zaczalem od takiego tutka... http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs139/opona.htm i juz wszystko by bylo dobrze gdyby nie to ze funkcja boolean odcina mi tylko jednego rowka a nie wszystkie :( czy ktos wie jak rozwiazac ten problem. ?
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Autor no wiec pokazuje : na tym obrazku ukazuje ze rowki sa zgrupowane co widac :) a na drugim obrazku ukazuje jak mam ustawione funkcje w boolean i co sie dzieje po kliknieciu w rowka :( i co wy na to ? - mnie sie wydaje ze wszystko robie z godnie z tukiem... :((
Napisano 20 Czerwiec 200420 l TY wykonałeś group objects, a w tutku jest mowa o attach - to nie to samo. Zaznacz jeden z wyoknanych elementów bieżnika, wejdź do panelu modify i przekonwertuj na editable poly, następnie wciśnij przycisk attach (nieco niżej) i klikaj po kolei we wszystkie elementy lub wybierz je za pomocą \'attach list\' [Wyedytowany dnia 20-6-2004 > VGT]
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Autor no ale zeby wykonac attach to musi byc jakas grupa i tak tez wlasnie robie ze 2 obiektow robie grupe a potem do nich wszystkie inne attach i ciagle wychodzi tak samo :((
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Ja nie mówię o attach w menu \'group\'.. grupowanie to niewłaściwa droga i ogólnie o niej zapomnij. Zrób tak: 1.umieść w scenie 3 boxy. pierwszy i drugi \"zachodzą\" (mają wspólną część) na trzeci 2. Zaznacz pierwszy, kliknij RMB i wybierz convert to->convert to editable poly 3. W command pannel przejdź do zakładki modify i TAM wciśnij przycisk \'attach\' 4. kliknij w drugi box i odznacz \'attach\' 5. box1 i box2 są teraz jednym obiektem typu editable poly. Mając zaznaczony ten obiekt przejdź do bool\'a i wykonaj odejmowanie substraction B-A 6. pick operand B i wybierz box3 Czy teraz wszystko jasne?
Napisano 20 Czerwiec 200420 l Autor Działa , serdeczne dzieki za pomoc - oby wiecej takich uzytkownikow forum :)