Napisano 17 Maj 201113 l To moja pierwsza scenka w vray wiec prosze o wyrozumialosc. Chodzi mi o illuminacje zalewowo jednym projektorem. Scenka nie ukonczona ale potrzebuje ustawien nocy vraya i jednego swiatla jakiego najlepiej uzyc
Napisano 18 Maj 201113 l Jak ja miałem podobny problem, na podobnym etapie, to stwierdziłem, że przeoram jakiś gruby pdf o exteriorach od zera, lub videotutorial. Też tak zrób. Pytaj na forum jak już nic w sieci nie znajdziesz, lub uznasz, że samodzielnie nic więcej nie jesteś w stanie wycisnąć ze sceny. IMHO zajałbym się najpierw modelingiem i texturami, na Twoim miejscu. Edit: No chyba, że chcesz zostawić totalnie taki klimat (coś w sobie ma )jak z gier sprzed 15 lat i interesuje Cię tylko światło? Wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Jeśli chcesz to zrobić na fotoreal, wszystko musi być "cymes" od samego początku - model, model, model, texy itd, światło nic nie da, wbrew obiegowej opinii, że jakość wynika z użytego oświetlenia... Edytowane 18 Maj 201113 l przez animatrix