THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 cze mam Athlona 1ghz 256mb ramu gf2 gts a wszystko to jest na ecs k7vta3 ver1 mo i winda xp macie jakiś pomysł jak wycisnąć wszystko co sie da. .....a oczywiście max6 .... ostatnio troche przesadziłem z pluginami wiec mam powazne problemy z twozeniem czegokolwiek pomocy
rowr Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 ja mam celerona 533 256 ramu i rive tnt 2 32 mega i max 4 jakos chodzi a co do przyspieszenia maxa to radze powywalac pluginy ktorych nie uzywasz bo one strasznie zamulaja maxa i czesto zawieszaja wszystko dobre ale z umiarem
THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Napisano 21 Czerwiec 2004 ok ale moze ktoś wie jak to tak z konfigurować zeby wycisnąć jak naj wiecej moze winde da sie odchudzić po wywalałem te wizualne głupoty ale to jeszcze mało. Z maxem nie jest tak tragicznie ale ostatnio bawie sie dreamscapem i poprostu mój komp lezy jedna klatka potrafi renderować sie 30 min to przesada 8-)
Marcin Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 eeee co klataka 30 min ...... ja mialem rendery po 16 gdz a ty nazekasz na 30 min ? (no zalezy jeszcze co renderowales.....) >a nieumiesz przeinstalowac maxa ?? takie trudne ? >plik swamp windowsa conajmniej na 1,5 Gb moze jakos pomoze.... :/ ale jak w maxie pracujesz to odrazu lepiej restart systemu bez autostartu i odpalic sobie maxa bo masackra sie dzieje..... ps.niepisz \"cze\" bo to takie 16-latki pisza na gg
rowr Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 ja wiem zalezy jaka to scena ilosc poly obiektow swiatel rozdzielczosc rendingu ale 30 minut wcale nie jest tak duzo :)
dirty Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 jak zwykle najlepsza optymalizacja jest wymiana sprzetu... jak nie to pobaw sie ustawieniami windy. zobacz tu: http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?p=808618 mozesz zapuscic jakis program do optymalizacjin np darmowego game xp: http://freewebhosting.hostdepartment.com/p/publicfree/gamexp.htm w sumie osobiscie sie nim nie bawilem, ale slyszalem ze czasami daje kopa calemu systemowi. ale jak zwykle robisz to na wlasna odpowiedzialnosc (moze namieszac w systemie, ale z tego co wiem to ostatnia wersja zapisuje ustawienia w razie draki... wiec mozna latwo przywrocic ostatnia konfiguracje)
THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Napisano 21 Czerwiec 2004 Drogi Marcinie po pirewsze to po co mam reinstalować maxa po drugie to ze plik wymiany co najmniej 1,5g to wie chyba kazdy p.s. co do pisania cze ............ lepiej zmien zdjęcie bo wyglądasz jak 15 letni umek ze stron xxx Bez urazy pozdrawiam!
dirty Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 ehem... anyway, tak gwoli scislosci to plik wymiany nie zawsze ma wynosic 1,5gb. jest taka zasada, ze plik wymiany to ilosc ramu x 1,5. wiec jesli masz giga ramu to dajesz swap file na 1,5 gb. jesli masz 256 mb to najlepiej dac 768 mb.... itd.
THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Napisano 21 Czerwiec 2004 768mb to mało robiłem kiedyś animke i zabrakło mi swapa a miałem 1g ustawione ........ ale dałem wtedy za duzo świateł po małej korekcie świateł i swapa poszło.........
dirty Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 wiem wiem, mowie ze jest taka ogolna zasada, do grafy 3d lepiej dac te conajmniej 1,5 gb... jesli sie gra w gry lub ogolnie tylko bawi na kompie to nalezy sie trzymac tej zasady bo skutki moga byc odwrotne od zamierzonych
Leru Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 dirty -> fajny ten tweak ale... :/ jest fragment o odinstalowaniu jakichs niepotrzebnych smieci z systemu. Czesc z nich juz polecialo ale np COM+ albo DTC to nie to samo co pasjans i osobiscie mie mam pojecia WTF ? Mozna prosic o jakas wypowiedz :>
THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Napisano 21 Czerwiec 2004 Dirty moze wiesz gdzie mozna dorwac jakiś biosik do mojej płyty moze czas wsadzić jakiś proc nowy ale A xp nie obsługuje i to jest porazka szukałem biosu i nie znalazłem są tylko do ver2 ver3 ale do ver1 ..........
dirty Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 Leru-> zatrzymuje dwie uslugi com+ i DTC com+ system application - Zarządza konfiguracją i śledzeniem składników opartych na modelu Component Object Model (COM)+. Jeżeli usługa zostanie zatrzymana, większość składników opartych na modelu COM+ nie będzie działać właściwie. Jeżeli usługa ta zostanie wyłączona, wszystkie usługi od niej zależne nie będą mogły zostać uruchomione. com+ event system - Obsługuje usługę zawiadamiania o zdarzeniu systemowym (SENS, System Event Notification Service), która zapewnia automatyczną dystrybucję zdarzeń do subskrybowania składników modelu COM (Component Object Model). Jeżeli usługa zostanie zatrzymana, usługa SENS zostanie zamknięta i nie będzie mogła dostarczać informacji o logowaniu i wylogowaniu. Jeżeli usługa ta zostanie wyłączona, wszystkie usługi, które od niej zależą, nie będą mogły zostać uruchomione. Distributed Transaction Coordinator - Koordynuje transakcje obejmujące kilku menedżerów zasobów, takich jak bazy danych, kolejki wiadomości i systemy plików. Jeżeli ta usługa zostanie zatrzymana, transakcje te nie zostaną przeprowadzone. Jeżeli usługa ta zostanie wyłączona, wszystkie usługi, które od niej zależą, nie będą mogły zostać uruchomione. opisy windowsowskie btw... czyli jesli korzystasz z COM to zawsze mozesz to wlaczyc pozniej recznie w uslugach. jak pisalem programik ten ma przywracanie konfiguracji wiec zawsze mozesz wrocic do poprzednich ustawien...albo recznie powlaczac te uslugi, na ktorych ci zalezy. w txt masz opis co ten prog wylacza... the manysh-> jakis czas temu zmienialem proca kumplowi na tym samym ecs co twoj, ale mial revision 3, wiec antek xp wszedl spokojnie. twoja nie obsluguje niestety xpekow. sprawadz jeszcze dla pewnosci na stronie ecs\'a ale raczej na stowe czeka cie wymiana mobo:/ [Wyedytowany dnia 21-6-2004 > dirty]
Leru Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 dirty -> heeeeee dzieki juz wszystko wiem ;)
Rekomendowane odpowiedzi