Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu rozglądam się po świecie za komputerem do 3D (3ds max 2011). Po długich poszukiwaniach doszedłem do konkluzji iż raty w sklepie komputronik mi pasują. I tutaj wysuwa się moje zapytanie. Czy moglibyście mi może coś złożyć z komputronika albo może jakiś zestaw podać ? Albo powiedzieć może co myślicie o tych dwóch zestawach poniżej ?

Zestaw 1: http://www.komputronik.pl/product/119152/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MT_145_C011_v2.html

Zestaw 2: http://www.komputronik.pl/product/121059/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MT_145_C014_.html

Czy są one w porządku, czy nie mają jakichś ukrytych kwiatków jak na przykład cienki zasilacz albo często psująca się płyta gówna czy coś.

Przy jakiej ilości max poli mógłbym na nich pracować ?

Ile trwało by mniej więcej renderowanie moldeu około 1 mln poli z 2 "ciężkimi" materiałami w 1080p ?

Bardzo wasz proszę o pomoc gdyż sam już nie wiem co czynić. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich dobrodziejów.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

To koniecznie musi być komputronik? Zamiast tych zestawów lepiej złożyć coś samemu, tak na szybko proponowałbym coś takiego:

CPU: AMD Phenom II X6 1055T BOX - 549zł

Płyta główna: AsRock 770 EXTREME3 - 299zł

Grafika: Radeon 5770 HIS 1GB DVI&HDMI&DP (PCI-E) - 419zł

Pamięć: GoodRam DDR3 3X 2GB 1333MHz CL9 - 229zł

Dysk: Seagate 1 TB Barracuda 7200.12 (32MB, Serial ATA III) - 199zł

Napęd: Lite-ON Super AllWrite DVD+/-RW iHAS124-19 bulk black (Serial ATA) - 68.90zł

Zasilacz: MODECOM Carbon MC530 530W ATX - 169zł

Obudowa: iBox Orion 910B czarna piano - bez zasilacza - 88.90zł

SUMA: 2021.80zł

Napisano

Hmm ... czyli specjalnie składają takie złe zestawy ?

A czy mógłbym cię jeszcze prosić abyś na czymś uszczuplił ten zestaw aby zmieścić się w 1650 zł ? Chcę żeby wyszło 2000 z systemem 7.

Napisano (edytowane)

No na stronie jest przecież konfigurator PC, można spróbować z czymś takim:

CPU: AMD Phenom II Quad-Core 955 BOX Black Edition - 379zł

Płyta główna: AsRock 770 EXTREME3 - 299zł

Grafika: Radeon 5750 XFX 1GB SS 2xDVI&mDP (PCI-E) - 349zł

Pamięć: GoodRam 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 SODIMM - 169.90zł

Dysk: Samsung SpinPoint F3 500 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) - 159.90zł

Napęd: Lite-ON Super AllWrite DVD+/-RW iHAS124-19 bulk black (Serial ATA) - 68.90zł

Zasilacz: MODECOM Carbon MC530 530W ATX - 169zł

Obudowa: iBox Orion 910B czarna piano - bez zasilacza - 88.90zł

SUMA: 1683.60zł

Jeżeli nie musi to być komputronik to mógłbyś złożyć sobie zestaw gdzie indziej, np. na gral.pl tam raczej na pewno mają raty więc nie powinno być problemu, a ceny są niższe. Wolałbym żeby w tym temacie wypowiedział się jeszcze ktoś mający większą wiedzę w kwestii składania PC bo nie jestem żadnym specem.

#edit

gdybym ja składał to chyba skorzystał bym z oferty ram.net.pl, mają super ceny, sklep jest pewny i bez problemu da się złożyć zestaw z phenomem x6, windowsem itp. za 2000zł

Edytowane przez maciek_maciek