konrad5 Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Jak wybiera się wierzchołek i opcję Bezier to pojawiają się takie linie i kwadraciki na końcach za pomocą których można zmieniać kształt splinów (zapomniałem jak to się nazywa xD). Mój problem polega na tym, że nie zawsze mogę nimi dowolnie manipulować. Np. po uruchomieniu programu wszystko jest ok, a później się dzieje tak, że mogę te kwadraciki przesuwać tylko w jednej linii. Wcześniej tego nie miałem tj. w wersji 6. Problem się pojawił gdy zainstalowałem 2008. Postanowiłem zainstalować znowu szóstkę, ale się okazało, że teraz i tam ten problem występuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raziel89 Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Może masz włączony Axis constraints (czy jakoś tak) po konkretnej osi OX OY OZ itp? Warto też przyjrzeć się "gdzie się kliknęło" i która oś zostaje podświetlona na żółto. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad5 Napisano 22 Maj 2011 Autor Share Napisano 22 Maj 2011 Warto też przyjrzeć się "gdzie się kliknęło" i która oś zostaje podświetlona na żółto. Haha, rzeczywiście, to to było problemem :D. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi