Gość Yodzisz Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam wszystkich! Chciałbym zacząć \"bawić się\" grafiką 3D, w związku z tym mam kilka pytań. Od czego powinienem zacząć? Od jakich tutoriali i od jakiego programu? Na razie mam 3dstudio 6.0 i nic więcej. Mam dość spore doświadczenie w Photoshop\'ie, myślę, że to może się przydać :). Mój sprzęcior: - Athlon 1,2 - 256 MB DIMM - jakaś badziewiasta płyta ;) - GeForce 3 Ti 200 Czy na takim sprzęcie warto w ogóle zabierać się za grafikę 3D? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!
Orion Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Warto :) jak masz 3dsm to pozostań przy nim, zrobisz na nim wszystko co potrzeba :)
Chalek Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Zacznij od helpa i tutoriali z maxa. Photoshop przyda Ci sie przy teksturowaniu. Sprzet Ci wystarczy, na gorszym ludzie robia i wychodzi im to calkiem ok. Licza sie umiejetnosci, nie sprzet. powodzenia
rowr Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Wysłane przez Chalek Licza sie umiejetnosci, nie sprzet. powodzenia hehe ale dobry sprzet tez ma swoje znaczenie ;)
Chalek Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 ujmę to tak: dobry sprzęt na pewno nie przeszkadza :)
illy Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 a ja ci dodam ze zaczynalem od p166 heheh jakie czasy :P z tutoriali polecam wlasne podwordko czyli www.max3d.pl i dzial tutorial:D witamy nowego uzytkownika
Gość Yodzisz Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Luzik, niestety mam modemik, więc kumpel mi ściągnie jakieś videotutoriale, a póki co poczytam sobie poradniki na stronie :] . Kuna, już się nie mogę doczekać :D .
Elldrigar Vallar Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Ja równiez witam nowego użytkownika, sam w sumie jestem nowy;-) Dam ci taka drobną rade;-) Nie kupuj żadnych książek;-) wszytko co jest w książce jest i w necie;-) A help maxa to potężna wiedza;-) A video tutoriale są jak dlamnie najlepszą metodą \"załapania\" czegoś;-) Pozdrawiam
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 jezeli chodzi o ksiązki to napewno nic z Helionu moim zdaniem dla początujących nic one nie wnoszą robią siano w mózgu i tyle wystrzegaJ sie helionu max3d na początek wystarcza a po drugie zawsze mozesz zapytać na forum Pozdrawiam i ciekawych renderów życzę!
rowr Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 jesli chodzi o ksiazki to fakt sa do kitu ale ta w pdfie z tej strony z dzialu podstawy moge polecic bo mozna sobie podstawowe funkcje obczaic (godna polecenia dla tych co nie znaja łery gut angielski i maja problem z helpem :)
mx Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Moze ktos by podrzucil jakies linki do videotutoriali dla poczatkujacych
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 he he na www.3d-palace.com to uwazaj bo tam nie które video tuty mają po 90Mb
mx Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Jestem posiadaczem dosc szybkiego łacza takze wole zainwestowac i sciagnac cos co ma wiecej i jest lepsze niz jakiegos \"lekkiego\"tutka ktory mi nic nie pomoze,chociaz czasem jest na odwrot
Rekomendowane odpowiedzi