Napisano 22 Czerwiec 200420 l Witam wszystkich! Chciałbym zacząć \"bawić się\" grafiką 3D, w związku z tym mam kilka pytań. Od czego powinienem zacząć? Od jakich tutoriali i od jakiego programu? Na razie mam 3dstudio 6.0 i nic więcej. Mam dość spore doświadczenie w Photoshop\'ie, myślę, że to może się przydać :). Mój sprzęcior: - Athlon 1,2 - 256 MB DIMM - jakaś badziewiasta płyta ;) - GeForce 3 Ti 200 Czy na takim sprzęcie warto w ogóle zabierać się za grafikę 3D? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!
Napisano 22 Czerwiec 200420 l Warto :) jak masz 3dsm to pozostań przy nim, zrobisz na nim wszystko co potrzeba :)
Napisano 22 Czerwiec 200420 l Zacznij od helpa i tutoriali z maxa. Photoshop przyda Ci sie przy teksturowaniu. Sprzet Ci wystarczy, na gorszym ludzie robia i wychodzi im to calkiem ok. Licza sie umiejetnosci, nie sprzet. powodzenia
Napisano 22 Czerwiec 200420 l Wysłane przez Chalek Licza sie umiejetnosci, nie sprzet. powodzenia hehe ale dobry sprzet tez ma swoje znaczenie ;)
Napisano 22 Czerwiec 200420 l a ja ci dodam ze zaczynalem od p166 heheh jakie czasy :P z tutoriali polecam wlasne podwordko czyli www.max3d.pl i dzial tutorial:D witamy nowego uzytkownika
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Luzik, niestety mam modemik, więc kumpel mi ściągnie jakieś videotutoriale, a póki co poczytam sobie poradniki na stronie :] . Kuna, już się nie mogę doczekać :D .
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Ja równiez witam nowego użytkownika, sam w sumie jestem nowy;-) Dam ci taka drobną rade;-) Nie kupuj żadnych książek;-) wszytko co jest w książce jest i w necie;-) A help maxa to potężna wiedza;-) A video tutoriale są jak dlamnie najlepszą metodą \"załapania\" czegoś;-) Pozdrawiam
Napisano 23 Czerwiec 200420 l jezeli chodzi o ksiązki to napewno nic z Helionu moim zdaniem dla początujących nic one nie wnoszą robią siano w mózgu i tyle wystrzegaJ sie helionu max3d na początek wystarcza a po drugie zawsze mozesz zapytać na forum Pozdrawiam i ciekawych renderów życzę!
Napisano 23 Czerwiec 200420 l jesli chodzi o ksiazki to fakt sa do kitu ale ta w pdfie z tej strony z dzialu podstawy moge polecic bo mozna sobie podstawowe funkcje obczaic (godna polecenia dla tych co nie znaja łery gut angielski i maja problem z helpem :)
Napisano 23 Czerwiec 200420 l Moze ktos by podrzucil jakies linki do videotutoriali dla poczatkujacych
Napisano 23 Czerwiec 200420 l he he na www.3d-palace.com to uwazaj bo tam nie które video tuty mają po 90Mb
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Jestem posiadaczem dosc szybkiego łacza takze wole zainwestowac i sciagnac cos co ma wiecej i jest lepsze niz jakiegos \"lekkiego\"tutka ktory mi nic nie pomoze,chociaz czasem jest na odwrot