pressenter Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 Witam, może coś robię źle, ale wygląda na to, że nie tylko ja. Gdy próbuję wykonać align na grupie obiektów, dzieją mi się dziwne rzeczy, tak jakby tylko pivot grupy był brany pod uwagę. Poniżej jak ja to robię: W teorii, jeśli się nie mylę, grupa dwóch boxów powinna być wyrównana dolną krawędzią dolnego boxa do górnej krawędzi tego cienkiego obiektu Line058... czy może coś źle ustawiam, lub coś trzeba grzebnąć w jakichś ustawieniach? Albo może ktoś rozwiązał ten problem jakimś magicznym ustawieniem? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waza Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Rzeczywiście. To chyba jakiś bug. Pozostaje attach'ować obiekty w jeden a potem detach'ować. Podejrzewam, że to co pokazujesz, jest tylko przykładem i scena jest bardziej skomplikowana. Bo jak mamy kilkadziesiąt obiektów w grupie i każdy obiekt ma jakieś tam swoje specyficzne ustawienia, np. pivot u podstawy obiektu - to już jest duży problem. Sam z ciekawością czekam na rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Zwyczajnie otwórz grupę ( open ) i wtedy użyj align ( zaznaczając grupę, nie wszystkie obiekty w niej ). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waza Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 La R - rep ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Maj 2011 Autor Share Napisano 29 Maj 2011 O, na to bym nie wpadł. Dzięki La R. Sz. Edit:/ You must spread... sorry. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Nie ma problemu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi