Napisano 24 Czerwiec 200420 l Mam nastepujacy problem jakie funkcje zastosowac w nastepujacej animacjii: sa 4 kule (jedna za druga - w rzedzie) powieszone na linkach. Nastepnie jedna z nich odchyla sie i po puszczeniu uderza w te pozostale , ale tak ze te dwie srodkowe sa nieruchome, a cala energia przechodzi na ta ostatnia, ktora po odchyleniu uderza ponownie w najblizsza kule (i tak na okraglo). aha musi byc wykorzystany Reactor. Czy ktos moglby mi w tym pomoc?
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Ale dlaczego musi być wykożystany reactor? Przecież to czysta animacja klasyczna, którą można zrobić w kilka sekund... potrzeba jak na mnie ok. 6 kluczy w pętli... reatora możesz zaprzęgać do trudniejszych rzeczy...
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor ale ten reactor jest wymagany (to jest takie zaliczenie). Ewentualnie gdzie moglbym przeczytac opis \"reaktora\" jego funkcje, zastosowanie na przykladach itp?
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Prosta sprawa, trzeba uzyc rigid body collection i rope collection. Inna sprawa ze rzeczywiscie w reactorze nameczys sie wiecej niz przy animacji recznej. Pozatym po co na zaliczenie reactora dawac takie rzeczy do zrobienia??!!. To tak jakby kazac uczyc sie fizyki monekularnej nie wiedzac z czego sklada sie czasteczka wody:)Pozdrawiam
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor dzieki southside, a czy moglby ktos opisac krok po kroku co mam zrobic. Please.
Napisano 24 Czerwiec 200420 l poczekaj do wieczora bo teraz nie mam czasu. Zrobiłem kiedys dokladnie to co potrzebujesz. Jest to bardzo proste. napisze krok po kroku jak to zrobic Zwierzak
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Autor Zwierzak, z gory dzieki, dzisiaj jest ostatni dziien kiedy musze to miec zrobione, takze glupio to zabrzmi, ale ZWIERZAK licze na Ciebie :)
Napisano 24 Czerwiec 200420 l Dobra dobra sam to zrobisz a ja ci tylko powiem jak ;) Bede gdzies po 10 wieczorem. Calosc zajmie ok 20-30 min. to ma byc potem avik????? czy np symulacja do directora
Napisano 25 Czerwiec 200420 l Rozumiem ze jak ogladalem mecz to Wy meczyliscie reactora:)Mam nadzieje ze sie udalo bo reactor to czasem dziwne zwierze. Zaraz po fascynacji nim przychodzi czasem rozczarowanie zwlaszcza gdy trzeba zrobic cos zalozonego z gory do celow komercyjnych.Pozdrawiam:)