Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Potrzebuję pomocy....

Dopiero zsczynam przygode z 3ds maxem i pewna rzecz mnie przerosła a mianowicie eksportowałem z autocada obrys budynku i wyciągnąłem go w 3ds maxie ale nie mogę go "zamknąć" na górze czyli mam ściany ale nie mam stropu... Mógł by ktoś mi pomóc? Nie długo mam oddanie projektu a męczę sie z tym juz dlugooooo

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

rozumiem ze chcesz stworzyc strop miedzypietrowy. nic prostszego gdy juz masz wszystkie sciany na odpowiedniej wysokosci.

wystarczy ze wlaczysz sobie opcje snapowania do endpoints. otwierasz opcje tworzenia spline i w widoku perspektywicznym lapiesz za narozniki scian z ewnetrznych. ta metoda daje ci mozliwosc dokladnego stworzenia stropu jak chcesz robic renderingi zewnetrzne i ma byc gdzies tam widac wnetrza. natomiast jesli tylko zalezy ci na renderowaniu wnetrz to w widoku z gory mozesz stworzyc byle jaki obrys budynku (splinem) ustawic stworzony ksztalt na danej wysokosci i walnac extrude'a i gotowe.

pozdrawiam

Napisano

Skonwertuj obiekt do editable poly, wybierz sub-object border (tam gdzie wybiera się vertex, polygon itd.). Zaznacz obrys który chcesz zamknąć i daj opcję cap.

Napisano

dzięki wielkie - bardzo mi pomogliście:)

Teraz żeby już nie zakładać nowego tematu mam takie pytanie pewnie banalne:)

wymodelowałem sobie fajne kręcone schody tylko ze robilem je w innym pliku niz caly projekt, chce je teraz wkleic do głównego rysunku i nie mam pojęcia jak.... myślałe ze to bedzie na zasadzie ctrl + C i ctrl + V ale nie działa

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności