Gość Govern Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Witam, Mam zamiar zakupić sobie laptopa za około 3500 zł. Chciałbym, aby laptop dobrze spisywał się w pracy z oprogramowaniem graficznym typu 3dsmax. Prosiłbym o jakąś poradę bądź konkretnego laptopa którego mógłbym kupić. Zależy mi na tym, aby laptop był cichy i się nie grzał. Cena którą podałem nie jest ceną maksymalną jak np. będzie 3550 zł to też chętnie wezmę :) Jeden warunek - od 15" do 15,6" Pozdrawiam. Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez Govern
goran Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Ja od dłuższego czasu uzywam Acer Aspire 8930g. Problem w tym że ma tylko 4GB ramu, w dodatku mam win 32bit (więc widzi tylko 3GB). Na moim Karasiu problemy zaczęły się dopiero przy robieniu materiałów (przy renderingu) - modelowanie poszło bez problemu, nawet szybciej niż na moim blaszaku. Klawiatura jest normalnych rozmiarów (z blokiem numerycznym), więc fajnie się pracuje. Matryca 18,5", przy 15" może być troszkę ciężko. Poza tym ma HDMI i bez problemu w razie potrzeby podpięcie pod telewizor trwa 10s (telewizor 42", więc wszystko ładnie widać). Praca cicha (nawet bardzo), grzanie minimalne. Maxiu śmiga aż miło - żadnych problemów z wyświetlaniem - ale mam ustawione na DX9, na DX10 wkuża mnie wyświetlanie linii (nie zawsze widać czy jest zaznaczona) (to odnośnie postu poniżej). Podsumowując: dużo ramu, system 64 bit, duży wyświetlacz - podstawa dla pracy z grafiką. Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez goran
CgBartosz Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Unikaj laptopow z technologia optimus. Mam asus n53sv z gf gt540 za ok 3-3.5 i problem z driverami. Dostepne sa tylko stare wersje sterownikow nvidia. Asus nie aktualizuje wlasnych a bez nich ani rusz. nie ma tez driverow do developementu CUDA, itp... Hudy i majka dzialaja bez zarzutu, motionbuilder tez ale max juz nie. viewporty bardzo dziwnie sie zachowuja. Cos skacze, wyswietla na przyklad obraz z perspective w top view,wszystko pomieszanie :) Poza tym laptop jest cichy i sie nie grzeje...
Gość Govern Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Znalazłem tutaj taki model laptopa, co możecie o nim powiedzieć? http://www.x-kom.pl/p/67447-notebook-laptop-15,6-dell-vostro-3550-i7-2620m-6gb-500-hd6630-srebr.html
Rekomendowane odpowiedzi