zero Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 Gainward FX Ultra/760 XP GoldenSample revision.2 vs ALBATRON Ti4600 którą z nich bardziej opłaca się wziąść (która jest lepsza) i czy tego Gainward\'a moożna przerobić na qadro pilnie potrzebuje porady
dirty Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 z tego co wiem to ten gainward to jeszcze sporo podkrecony fx5600ultra. dzieki bardzo duzym zegarom jest podobny wydajnosciowo do ti4600 w dx 8.1 a w dx 9 oczywiscie go rozwala (wiadomo, gf4ti nie obsluguja dx 9...) wiec ogolnie jesli grasz glownie w gry to bralbym tego gainwarda. inna sprawa, ze tego ti4600 na 100% przerobisz na quadro900xgl. gorzej z tym fxem bo tu juz sie sprawa komplikuje. sam w sumie nie wiem czy da sie to przerobic bo nigdy nie mialem zadnego fx\'a. jedni mowia ze sie da, inni ze nie. musisz poszukac na necie. wiem, ze na forum www.guru3d.com bylo pare watkow o przerobkach fx na softQ. musisz poszukac. na f3d tez byl o tym watek: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=21495#first_unread_post druga sprawa to cena tego gainwarda. wiem ze byly cholernie drogie i bardziej sie oplacalo cos zupelnie innego kupic. za ile mozesz go kupic? ogolnie jednak z tego co wiem to nie da sie przerobic fxa na softquadro. ale moge sie mylic wiec sam musisz dokladniej poszukac. [Wyedytowany dnia 25-6-2004 > dirty]
zero Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Napisano 25 Czerwiec 2004 gainward za 630zl a ti4600 za 500-550 i w tym cała żecz że nie wiem co wybrać i to musze zdecydować sie disiaj
Chalek Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 Ja bym Ci doradzil tak: Jesli grasz - kup FX, jesli nie grasz i masz zamiar glownie dlubac w maxie kup Ti4200.
dirty Napisano 25 Czerwiec 2004 Napisano 25 Czerwiec 2004 ja bym zrobil tak: jesli grasz glownie w gry (zarowno nowosci jak i ciut starsze) a maxa wlaczasz od czasu do czasu, zeby cos tam podlubac, to sie nie zastanawiaj i bierz fx\'a jesli nie grasz w gry lub czasem zapuscisz cos starszego, a poza tym caly czas siedzisz w maksie i zalezy ci na szybkosci viewportow to kup ti4600, moduj na quadro i instaluj maxtreme. http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/geforceFX_5600/gainward_ultra2.html edit: heh, chalek mnie uprzedzil :) [Wyedytowany dnia 25-6-2004 > dirty]
Rekomendowane odpowiedzi