Napisano 25 Czerwiec 201113 l Cześć mam problem przy imporcie plików z revita: - format FBX - importuje sie do maxa i wszystko jest całe czarne, nie da się nakładać tekstur itp, dopiero w renderze widać tekstury - format CAD - importuje sie do maxa, tu również nie widać tekstur w View porcie, a w render wychodzi na różowo ( nie ważne z jakimi ustaiweniami ) spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem? dodam że to nie pierwszy mój import do maxa z revita i wszystko śmigało bez jakichkolwiek problemów, dopiero przy tym modelu nie wiem o co chodzi .... aha, co śmieszczejsze - jak wstawie np boxa w pliku gdzie mam FBXa to on wyświetla się prawidłowo, kolor maxa, widać tekstury.. kurde o co chodzi :D Uploaded with ImageShack.us
Napisano 26 Czerwiec 201113 l może masz w setach wyświetlania ustawione jedno światło a wszystkie face są na lewą strone? Daj flip poligonów albo dodaj modyfikator normal.
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Autor problem rozwiązany heh. nie były to jakieś ustawienia świateł, normale czy inne rozwiązania.. lekarstwo okazało się być tak banalne... mianowicie w prawym górnym rogu panelu modyfikacji jest taki młoteczek ( Utilities ) a pod nim taki kolorowy kwadracik.. i to jest to ;) ten problem mam z głowy. ale pojawił się nastepny.. max kompletnie nie wyświetla tekstur, redneruje je, lecz nie wyświetla w viewporcie - uprzedzę od razu ze tak - ustawiłem w materiałach wyświetlanie danej mapki, wiec to nie to, jest jakieś głębsze globalne ustawienie tego? pozdrawiam edit w zakładce View jest coś takiego - jak Show material in viewport as - wybierajac opcje show with maps - to działa w każdej innej nowej scenie, natomiast w tej do której importuje ten plik juz nie :/:) Edytowane 27 Czerwiec 201113 l przez Barcisz