Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemanko!

Czy ktoś może korzysta ze znaków wodnych? Możecie mi powiedzieć na jakiej zasadzie to działa...

to tyle :D

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co to wogole sa te znaki wodne??

Napisano
  • Autor

to jest co¶ takiego jak na banknotach... dasz pod ultrafiolet i widzisz znak... to jest to... tylko mnie biega jak dodać do jpg\'a... i póĽniej odczytać... wie kto¶ może? Nikt ci nie zerżnie obrazka bo będzie widać twój znaczek :D

Napisano

no ale raczej do monitora ultrafioletu nei przylozysz ;d nie wiem na jakiej zasadzie t odziala ;d ale pewnie gdzies w kodzie jpga jest znacznik ze to twoje

Napisano
  • Autor

aha ultrafioletu nie przykładasz oczywiście... tylko w PS jest coś takiego jak odczytaj znak wodny... nie widziałem dokładnie jak to działa ale przydałoby mi się takie... :D

Wiesz jak ci ktoś wykroi z www jpg\'a jakąś panięnkę [nie 3D] to wiesz możesz mu to udowodnić... i wogóle zajebista sprawa :D

Napisano

hmm, wiesz ale jak ktos kradnie prace na swoja www to przewaznie ja obrabia w adobie, tnie na fragmenty itp.. watpie zeby po takich manewrach znak wodny sie zachowal.. no ale ja swoje pracki rozpoznam, i mysle ze kazdy to zrobi (jesli codzi o 3d)

Napisano
  • Autor

może masz racje ale wiesz jeżeli damy np jakiś taki dupny znak że przykryje cały jpg to choćby nie wiem co robił nie zmeini tego... zawsze coś zostanie i jak ktoś inny sprawdzi i zobaczy że coś jest... to wiesz strona straci na wartości :D

PS

Ale nie o to mi biega... pytam czy ktoś wie jak takie zrobić :D odbiegliśmy od tematu :D

Uncle? Zobacz na priv\'a :D może mi pomożesz?

Dzięki

Napisano

Paint Shop Pro

Napisano

Wiem że photoshop zajmuje się tym - ale świętego pojęcia nie mam z czym to się je.

Pozdrawiam

Napisano

w fotoszopie w zakladce z filtrami/digimarc masz osadzanie znaku i odczytywanie. Nie wiem tylko czy od wersji 7 fotka nie trzeba jakis specjalnych oplat dokonac coby tego uzywac. aaa, i nie spodziewaj sie cudow na ekranie, jedyne co mozesz zobaczyc to lekki szumek. Polega to na wstawianiu jakis dodatkowych informacji w poszczególne pixele (chyba) w ktorych jest zakodowane info o obrazku.Obrazki ze znakiem maja c w kółku (nie wiem jak to tu wstawic) takie copyright czy cuś.