Napisano 18 Luty 200322 l Siemanko! Czy ktoś może korzysta ze znaków wodnych? Możecie mi powiedzieć na jakiej zasadzie to działa... to tyle :D
Napisano 22 Luty 200322 l Autor to jest co¶ takiego jak na banknotach... dasz pod ultrafiolet i widzisz znak... to jest to... tylko mnie biega jak dodać do jpg\'a... i póĽniej odczytać... wie kto¶ może? Nikt ci nie zerżnie obrazka bo będzie widać twój znaczek :D
Napisano 4 Marzec 200322 l no ale raczej do monitora ultrafioletu nei przylozysz ;d nie wiem na jakiej zasadzie t odziala ;d ale pewnie gdzies w kodzie jpga jest znacznik ze to twoje
Napisano 4 Marzec 200322 l Autor aha ultrafioletu nie przykładasz oczywiście... tylko w PS jest coś takiego jak odczytaj znak wodny... nie widziałem dokładnie jak to działa ale przydałoby mi się takie... :D Wiesz jak ci ktoś wykroi z www jpg\'a jakąś panięnkę [nie 3D] to wiesz możesz mu to udowodnić... i wogóle zajebista sprawa :D
Napisano 4 Marzec 200322 l hmm, wiesz ale jak ktos kradnie prace na swoja www to przewaznie ja obrabia w adobie, tnie na fragmenty itp.. watpie zeby po takich manewrach znak wodny sie zachowal.. no ale ja swoje pracki rozpoznam, i mysle ze kazdy to zrobi (jesli codzi o 3d)
Napisano 4 Marzec 200322 l Autor może masz racje ale wiesz jeżeli damy np jakiś taki dupny znak że przykryje cały jpg to choćby nie wiem co robił nie zmeini tego... zawsze coś zostanie i jak ktoś inny sprawdzi i zobaczy że coś jest... to wiesz strona straci na wartości :D PS Ale nie o to mi biega... pytam czy ktoś wie jak takie zrobić :D odbiegliśmy od tematu :D Uncle? Zobacz na priv\'a :D może mi pomożesz? Dzięki
Napisano 27 Kwiecień 200321 l Wiem że photoshop zajmuje się tym - ale świętego pojęcia nie mam z czym to się je. Pozdrawiam
Napisano 27 Kwiecień 200321 l pan google jak zwykle zna odpowiedz :P http://groups.google.com/groups?num=30&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=znak+wodny
Napisano 8 Maj 200321 l w fotoszopie w zakladce z filtrami/digimarc masz osadzanie znaku i odczytywanie. Nie wiem tylko czy od wersji 7 fotka nie trzeba jakis specjalnych oplat dokonac coby tego uzywac. aaa, i nie spodziewaj sie cudow na ekranie, jedyne co mozesz zobaczyc to lekki szumek. Polega to na wstawianiu jakis dodatkowych informacji w poszczególne pixele (chyba) w ktorych jest zakodowane info o obrazku.Obrazki ze znakiem maja c w kółku (nie wiem jak to tu wstawic) takie copyright czy cuś.