Godzil Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Witam! Natknąłem sie niedawno na rozszerzenia FDB i MDB. Są to podobno bazy danych. W tych o których mowa znajdują sie bazy płytek ceramicznych różnych producentów. Wcześniej otwierane były w programie CAD DEKOR. Jednak zależy mi otwarciu ich w 3DsMax'ie. Czy jest taka możliwość? Lub może czy ktoś z Was wie, czy producenci płytek są w stanie swoje wzory płytek dostarczyć do firm w formatach bardziej sprzyjających prace w 3DsMax?
goran Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 Z tego co się orientuję to pliki *.mdb to pliki bazy danych MS Access. Jako pliki bazodanowe pewnie zawierają one dane liczbowe lub opisowe odnośnie interesujących Cię pozycji (płytek ceramicznych). Jako takie pliki te raczej nie zawierają geometrii możliwej do otwarcia jakimkolwiek programem 3D. Natomiast producent na pewno posiada rysunki CAD swoich płytek, jeżeli nie udostępnia ich na stronie to może warto o nie zapytać, może udostępniom. Z plików CAD już da się coś zrobić. Ewntualnie weź katalog i heja na żywioł :-)
Godzil Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Napisano 12 Lipiec 2011 Acha acha acha :] Wszystko jasne i ma to sens. Wielkie dzięki! Niestety "na żywioł" w grę z powodu czasu na wizkę, ale już wysłałem maile do producentów :) Wielkie dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi