Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witka,

Czy ktos mial jakies doswiadczenie z przygotowywaniem prac w 3ds maxie jako anaglify do wydruku?

Mam kilka prostych scen do zrobienia w maxie (np. czasteczka wody), ktorych renderingi beda wydrukowane w ksiazce, do ktorej beda dolaczone okulary 3D.

Prawdopodobnie dostane tez jeden egzemplarz okularow do przetestowania wydrukow.

Tu wlasnie mam troche obawy jak na tym zapanowac. Co innego stworzyc taki anaglif w programie i przygotowac do wyswietlania, a co innego rendering przerobic na CMYKa i puscic do druku. To bedzie chyba jakis podły offset 80g.

PS. wlasnie przegladam linki z tematu:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=68784

ale na razie nic nie znalazlem nt. druku takowych.

Za wszelka pomoc, sugestie, linki bede bardzo dźwięczny w "repach" :).

pzdrw

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

przerobić png na tiffa CMYKowego to nie problem. tylko ustawiaj separację już w cmyku. Reszta taka sama, bez spiny, to nie czasy Gutenberga tylko Photoshopa ;)

Pamietaj, by zamówił klient proof'y bez tego moga sie nie zgadzać separacje z okularami (delikatne roznice odcieni)

• Like 1
Napisano

no wlanie te separacje mnie martwia, bo nie ma pojecia jakie de facto powinny byc te odcienie, zeby efekt 3D nie byl widoczny tylko na monitorze... bedzie chyba trzeba po prostu poprobowac z proofami.

Dzieki ola-f

pzdrw

Napisano

jak kiedys robiłem porobną rzecz ale w rgb to zamówiłem odpowiednią ilość okularów by na pewno były od jednego dostawcy i sobie porobiłem profile kolorów.

Machnij sobie kwadraciki na proofie i zobacz który odcień cyjanu i czerwieni najlepiej znika w Twoich okularach. Poproś o potwierdzenie klienta (powinny być w zasadzie niewidoczne niebieski w lewym, czerwony w prawym lub na odwrót)