Napisano 21 Lipiec 201113 l Witam, Jak w temacie. Jak narazie to dostawca sprzetu proboje wcisnac Quadro 600 ale z tego co wiem to jest karta dedykowana dla zastosowan CAD/CAM (rysowanie linii) a potrzbuje karty ktora poradzi sobie z 6-8 milionami poly bez problemow zarowno w trybie shaded jak i wireframe. W niedlugim czasie planujemy tez upgrade do max2012. Pisze o tym bo wiem, ze sporo kart nie dziala jak powinno w max2011 a w 2012 dzialaja poprawnie. CUDA i inne cuda nie maja znaczenia. Render tylko w vray'u bez uzywania RT. Dobrze byloby sie zmiescic w 1000zl ale jesli warto doplacic to prosze rowniez sugerowac drozsze rozwiazania. Czekam na sugestie i rady...
Napisano 23 Lipiec 201113 l Jak posiadasz GTX 8800 to wgraj sobie Bios i sterowniki od Quadro FX 3700 lub 4700 i po problemach sam teraz wyzbierałem kart od znajomych do liczenia futurystycznego miasta i mam właśnie 8800 GT przerobionego na FX4700.
Napisano 25 Lipiec 201113 l Autor RafalPL dzieki za rade. przerobilem GTX'a w mojej stacji na FX4700 i jest zauwazalny wzrost wydajnosci. Jesli testy wyjda pomyslnie to przerobie reszte kart w biurze. Zainstalowalem MAXtreme ale przy starcie max'a wyskakuja okienka z bledami i musze przalaczac z powrotem do D3D. Ciagle zastanawiam sie nad wyborem nowej karty. Potrzebujemy 3 nowe stacje robocze i nie wiem co do nich wybrac. Z czasem zrobimy rowniez upgrade kart w stacjach ktore teraz mamy (8800GTX) i dlatego pytam co wybrac do nowych stacji bo bedzie to mialo wplyw na upgrade tych ktore teraz uzywamy w przyszlosci.
Napisano 25 Lipiec 201113 l To zależy, na czym pracujesz, (na jakim widoku) i czy dany obiekt potrzebuje dużo textur Quadro 600 mała tania i o dziwo wydajna - do dużych scen nie za bardzo, ale lepiej działa niż nie jeden GTX. Quadro 2000 lepiej, ale drożej. GTX 570 dobry w max 2012 nie wiem jak działa na 2011. Seria 200 od 260 tanio i lepiej niż seria 400/500. Tylko w kartach przeznaczonych do gier cały czas jest cos nie tak nie wiem, o co chodzi mam z nimi problemy. tylko z takimi kartami mam styczność
Napisano 25 Lipiec 201113 l Autor chyba zapytam czy mozemy dostac kilka modeli na testy i wtedy moze bedzie latwiej zdecydowac. zaczalem teraz szukac 8800 GTX dla siebie chyba ze jest moze inny lepszy model ktory mozna przerobic na quadro. a co z kartami ATI/AMD?
Napisano 25 Lipiec 201113 l ja mam prosto od Nvidia ( Geforce 8800GT 512MB) poczytałem na Internecie i wsadzałem od FX4700 bo miałem od 3700 działa ok. z ATI nie miałem odczynienia.