Gość smakporanka Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 Hej, mam pytanie do osób które są zorientowane w temacie programowania w maxscriptcie. Mam do zrobienia projekt, mam tez pomysł tylko, że dopiero zaczynam przygodę z tym narzędziem i nie wiem na ile będzie on wykonalny, dlatego proszę o wszelkie sugestie i pomoc. Chcę zrobic mapkę w CIVIL 3D, którą potem zaimportuje do 3ds maxa. I tam bym chciała, żeby było sprawdzone czy np teren jest za wysoki czy za niski, będą jakies parametry podane oczywiście, a potem decyzja czy można tam postawić domek czy nie? wiem że na mapie są poziomice które mogłyby być sprawdzane chyba. Proszę o odp jak się za to zabrać, żeby mnie nakierować we właściwym kierunkku. Czy trudno to zrealizować, ponieważ nie chcę się wkopać w coś czego potem nie zrobie? Mam już materiały do maxscripta więc lada chwila zaczynam naukę ;) pozdrawiam
Gość smakporanka Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 Jeżeli nikt mi nie odp, to rozumiem, że jest to niewykonalne? i nie mam się co za to zabierać?
mirach Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 jak dla mnie problem jest raczej w tym ze chociaz duzo ludzi na tym forum uzywa 3DS Maxa do pracy, to malo ludzi cos w nim pisze. Sproboj napisac z tym problemem np na forum ScriptSpot.com moze tam szybciej znajdziesz odpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi