Napisano 27 Lipiec 201113 l Witojcie, Robię rigg postaci zbliżony do bipeda z Maxa. Uważam że jest genialny. Chciałbym móc zmieniać możliwość animacji kończyn za pomocą IK i FK. Wygodny sposób zastosowania tego na sliderach zastosowałem z tego tutoriala: ftp://ftp.newtek.com/multimedia/movies/LW_9/Layout_IKFKBlend.mov Jednak pan nie uwzględnia tam opcji, gdy dłonie i stopy są przyparentowane gdzie indziej niż do bliższych kości kończyn. U mnie stopy są przyparentowane bezpośrednio do obiektu, a dłonie do Root Bone (CoG- jak kto woli). Próbowałem pokombinować podglądając ten tutorial, ale jakoś mi nie idzie. Może to z IK nie współpracować: ftp://ftp.newtek.com/multimedia/movies/LW_9/Layout_DynamicParent.mov Co bym chciał Uzyskać? Dołożony slider ,w ktrórym "0" oznacza rękę (Hand_Trans) jest dzieckiem Roota, a "100", gdy jest dzieckiem Forearm2. Może ktoś ma pomysł jak to zrobić bez pluginów? Dodam że parenter z motion option też się nie spisał. Edytowane 27 Lipiec 201113 l przez viater
Napisano 30 Lipiec 201113 l hej Maciek mysle, ze to pytanie wykracza poza to forum. Masz konto na NT lub CGSociety? jak go tam nie masz to mogę zadać w Twoim imieniu. \ Ale po weekendzie!