Napisano 29 Czerwiec 200420 l no wiec napisałem na flashsone na forum ale tam mi tylko powiedzieli ze trzeba wyrzucic atrybuty rollover, out i release i nie wiem jak to zastąpić?? aha moze jeszcze wam przyblize o co chodzi mam MC a w nim kilka buttonów które pojawiają sie zza maski i te buttony są nieaktywne czyli nie da się ich kliknąć i nie wiem co zrobić... może tutaj ktoś mnie info poratuje peace
Napisano 30 Czerwiec 200420 l W obrebie maski wszystkie buttony powinny dzialac, wiec nie wiem gdzie robisz blad. Moze pokaz przyklad, poszukamy.
Napisano 2 Lipiec 200420 l Autor http://www.republika.pl/jacor3003/forum.fla z góry dziękuwka. peace [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > jacor3003]
Napisano 2 Lipiec 200420 l chveti: a sprawdziles? Bo to nie ma akurat znaczenia tutaj. jacor3003: wywal akcje z MC \"menuruch\" na glownym timelinie i wsadz je do buttona wewnatrz tego MC. Akcja rollOut zacznie Ci szwankowac po wysunieciu sie napisow, wiec wykorzystaj np. obiekt \"lalaa\" do sprawdzania hittestow lub daj button jako \'ramke\' w klatce 10. [Wyedytowany dnia 2-7-2004 > leander]
Napisano 3 Lipiec 200420 l Autor dzieki za zainteresowanie:D teraz jest coś takiego: leander: zrobiłem jak powiedziałeś ale nie dokładnie o to mi chodzi bo menu ma się wysuwać po najechaniu na nie i potem się chować a tak nie jest, pozatym już gdzieś czytałem o hitTest ale nie bardzo wiem jak go używać więc jakbyś mógł doradzić co dokładnie mam zrobić to by było zajedwabiście, sprobuje jeszcze z helpem może się uda jak coś to napisze jak to zrobiłem ale narazie prosze wszystkich o pomoc peace
Napisano 3 Lipiec 200420 l skoro juz tak zbudowales calosc, najlatwiej bedzie uzyc tej \"ramki\" o ktorej pisalem, obrazek powinien to wyjasnic: na dole pokazalem, ze te obszary powinny byc ustawione tylko w klatce HIT aby uczynic je niewidocznymi. Mozesz tez usunac swoje pole hitArea, bo zadnej roli aktualnie nie odgrywa.
Napisano 4 Lipiec 200420 l Autor czemu ja na to wczesniej nie wpadłem?? --> leander jak chcesz to możesz być moim osobistym \"szeryfem o pseudonimie artystycznym Pan B.\" ;) wielka dziękówa peace