Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

z kazdego materiału mozna zrobić interesującego i nieintersującego reela. Jak bedziesz miał chwilę to pomysl nad wersją dopracowaną szczeglnie ze wiele rzeczy nie renderowala sie długo i mozesz spokojnie przemyslec montaz i kamerę.

Napisano

Reel jest raczej dla funu czy raczej dla potencjalnych pracodawców?

Jeśli dla funu to ok, jeśli to drugie to nie bardzo.

Idealny demoreel winien trwać do 90 sekund a najlepiej jak trwa sekund 60.

U Ciebie po 1min20sekund miałem dosyć, tymbardziej żaden pracodawca nie obejrzy tego do końca. Na 3 minuty mógłbyś sobie pozwolić jakbyś pracował przy 5 filmach rocznie ale nie na początku. Pamiętaj, że będziesz oceniany po najsłabszej pracy w reelu, nie najlepszej, a tych słabszych masz tutaj trochę...

Daj spokój z tekstem: thanks for watching, strasznie to "jutubowe" i dziecinne, tak samo z bonusem na koniec. Twoje dane i koniec.

Poza tym ciężko stwierdzić na co byś chciał aplikować po obejrzeniu tego, na animatora, vfx'owca, compozytor? może generalista 3d?

Darowałbym sobie kulę na ręku i przede wszystkim preview symulacji z programu, nigdy w życiu, od razu takie coś wyląduje w koszu. Za to jak najbardziej passy z kompozycji są wskazane bo pokazujesz w ten sposób swój workflow. I do ciężkiej anielki, renderuj trochę ten stuff, szczególnie symulacje, nie wystarczy goły, nieoteksturowany plain i omni, musisz dać z siebie coś więcej:)

Innymi słowy, wywaliłbym ponad połowę, dodał dynamiki, ładniejsze rendery i będzie cacy, miód i orzeszki:D

Sam pracuję nad własnym reelem i żaden ze mnie wymiatacz ale cuś tam wiem:)

Trzymam kciuki i powodzenia!

Edit: zobacz np. to:

Nie sugeruj się pracami tylko samą budową reela.

Edytowane przez ApaczoS