Rexiak Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Witam. Posaidam program Blender 2.49b i nie wiem jak ale zniknał mi ten okrągły celownik do tworzenia obiektów. Jak stworze obiekt to on poprostu znika. Zauwazylem iż jest on normalnie na drugim widoku (przełaczam go za pomoca "/") tam normalnie wszystko dziala. a na tym znów nie... Jest moze jakis klawisz albo cos co przywaraca ten "celownik"? Drugim problemem (wydaje mi się ze to równiez jest spowodowane znikniknieciem celownika) jest zaznaczanie obiektów istniejacych na scenie. Nie wiem dlaczgeo ale aby zaznaczyc Plane trzeba uzyc 2x PPM, znów cuby i inne obiekty musze uzywac ok 4-6 PPM. Bardzo Proszę o Pomoc. Może ktos miał ten problem. PS. Po zrestartowaniu programu nadal to samo, jednak na innych projektach juz normalnie. Dziękuje z góry. Rexiak
szczuro Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 shift+C centruje "celownik" na środku sceny. Z tym zaznaczaniem to nie mam pojecia. kiedyś miałem problem z zaznaczaniem wierzchołków i pomogło wyłączenie wymuszonego AA w ustawieniach karty graficznej
Rekomendowane odpowiedzi